Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

Građani BiH masovno bježe iz Hrvatske: Spakirali kofere zbog straha od novih mjera i samoizolacije

Podijeli

Iako ministar zdravstva Vili Beroš uvjerava kako državljani BiH koji su dosad boravili u Hrvatskoj ne moraju strahovati od samoizolacije, zabilježene su gužve na graničnim prijelazima

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite ponovno odlučio zatvoriti granice i uvesti 14-dnevnu samoizolaciju za državljane BiH koji ulaze u Hrvatsku, mnogi žitelji susjedne zemlje koji nemaju dvojno državljanstvo su odlučili ranije prekinuti svoje godišnje odmore i zaputiti se prema graničnim prijelazima, u strahu da će ostati zarobljeni u Hrvatskoj, piše Dnevni avaz. Boje se i da bi BiH mogla uvesti slične mjere za putnike koji ulaze iz Hrvatske.

 

HAK javlja da se na graničnim prijelazima u Staroj Gradišci i Slavonskom Brodu na izlaz iz Hrvatske čeka po pola sata, a slične informacije stižu i s drugih izlaza prema BiH. No, ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako državljani BiH nemaju razloga za zabrinutost niti za raniji odlazak iz Hrvatske.

“Državljani BiH ili Srbije koji su prije stupanja novih mjera na snagu već došli na Jadran nisu dužni javljati se epidemiologu, ići u samoizolaciju niti raditi test na koronu”, poručio je Beroš za 24sata.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SAD TEK SLIJEDI ŠOK! Ovlasti Pupovčeva potpredsjednika: Nećete vjerovati što će raditi
>>> NEVJEROJATNO: Policija će od sada nadzirati vjenčanja
>>> DIJELITI ĆE SE KAZNE? Ljudi će se morati naviknuti: Uvode se nove mjere, ali sad se uključuju i inspektori i policija
>>> Spajaju ministarstva, neki podivljali kad su čuli koga će HDZ staviti za šefa…
Komentari

Najnovije