Četvrtak, 28 svibnja, 2020

Glavni ravnatelj HRT-a Bačić: HRT izložen političkom pritisku i orkestriranim napadima

Hrvatska radiotelevizija (HRT) kao javni medijski servis trenutno je, zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite i časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima, stoji u otvorenom pismu kojeg je u ponedjeljak uputio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Bačić ističe da je “HRT šokiran optužbama za cenzuru obzirom da u svim segmentima svoga rada poštuje pravila struke, objektivno i uravnoteženo izvještava o događajima, te je otvoren za sve društvene skupine, udruge i političke opcije”.

HRT ne želi biti sredstvo dnevno političkih razmirica i predizbornih kampanja bilo koje političke orijentacije, poručuje Bačić u pismu upućenom hrvatskoj javnosti, Saboru, vladi i medijima.

Izvijestio je i kako je HRT, u skladu sa zaključcima saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, pokrenuo postupke mirenja s tuženim nakladnicima.

Naglašavamo da Hrvatska radiotelevizija poslove obavlja profesionalno i transparentno, u skladu s Zakonom o HRT-u i Ugovoru s Vladom RH, te profesionalnim smjernicama EBU-a, čija je članica, stoji u pismu Bačića. Hina

Komentari

Komentari