Subota, 14 prosinca, 2019

Glasnović u Saboru: ‘Mijenjamo zakone svake godine, tko će tako investirati u Hrvatsku?’

Konačan prijedlog zakona o strateškim investicijskim projektima te mini pravosudna reforma, teme su o kojima će u srijedu raspravljati Hrvatski sabor.

Sabor je sjednicu započeo sa stankom koju je zatražilo četvero zastupnika. Marko Vešligaj (SDP) nakon stanke želi govoriti o problemima s financiranjem čišćenja snijega koje imaju jedinice lokalne samouprave.

Goran Aleksić (SNAGA), pak, reći će koju o dvije nove pravomoćne presude koje su, kako kaže, vrlo bitne za hrvatske dužnike te o jednoj presudi EU-a.

Nezavisni Željko Glasnović stanku je zatražio kako bi progovorio o poboljšanju rada javne uprave, dok će Ines Strenja Linić (Most) govoriti o lošoj situaciji u brodogradilištu 3. maj.

Željko Glasnović je pitao je li Hrvatska spremna za izazove koji dolaze. “Još nismo stvorili efikasan sustav i efikasnu državu. Zašto je tome tako”, pita se Glasnović, dodajući da živimo u zakonskoj konfuziji.

Kritizirao je i medije. “Kad bi čitali medije mislili bi da je najveća unutarnja prijetnja Zdravko Mamić. Dobili smo disfunkcionalnu državu. Imamo dva ključna problema, prvi je moralno-etički, a drugi je kadrovski”, govorio je Glasnović.

Dodao je da je u bivšoj državi totalno ubijen osjećaj za individualnu odgovornost. “Dobre ideje ne dolaze samo odozgo na dolje. Ljudi se moraju uključiti u izgradnju sustava. Dosta je klimoglavaca i poltrona”, kaže Glasnović, koji pita zašto Vlada nije uspostavila stožer u jednoj zgradi, recimo “Kockici”, koji će napraviti detaljnu raščlambu.

Glasnović u Saboru: ‘Mijenjamo zakone svake godine, tko će tako investirati u Hrvatsku?’

Posted by Priznajem.hr on 7. ožujka 2018

Komentari

Komentari