Srijeda, 29 siječnja, 2020

GIGANTSKI RAST MALE HRVATSKE TVRTKE: ‘Krenuli smo s posuđenih 26.000 kuna, danas imamo milijunsku dobit i 30 zaposlenih’

‘Kada smo kretali imali smo jasnu viziju i strategiju. Bez početnog kapitala i garancije da će ideja uspjeti… danas poslujemo s milijunskom dobiti i imamo 30-ak zaposlenih’, kažu Mateo Perak i Anto Matijaca iz tvrtke Profico

“Prije šest godina s posuđenih 26.000 kuna krenuli smo s dva djelatnika, a danas poslujemo s milijunskom dobiti i imamo 30-ak zaposlenih”, kaže Mateo Perak, suvlasnik tvrtke Profico iz Splita, koja je u taj grad donijela dašak Silicijske doline, piše Deutsche Welle.

Mateo i njegov partner Anto Matijaca široj javnosti su postali poznati kada su prije nešto manje od dvije godine Splitu ponudili besplatnu aplikaciju Smart parking, koja otkriva slobodna mjesta za parkiranje u gradu, a koju danas koriste i Slovenci, dok bi uskoro mogli i Amerikanci, koji pregovaraju s Proficom.

Njihova se tvrtka već drugu godinu zaredom našla na popisu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija iz zemalja srednje Europe prema konzultantskoj kući Deloitte. Prvi su u kompanija iz Splita na ovoj prestižnoj listi.

Na listi najbrže rastućih tvrtki

Mateo i Anto sa svojom su tvrtkom već dvije godine za redom na popisu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki iz zemalja srednje Europe. U njenoj obiteljskoj atmosferi zapošljavaju ljude s prosjekom godina od 27 godina, piše Deutsche welle.

“Kada smo kretali imali smo jasnu viziju i strategiju. Bez početnog kapitala i garancije da će ideja uspjeti, prvo smo isključivo pružali softverske usluge i radili aplikacije za strana tržišta, gdje smo isporučivali gotove proizvode izrađene po mjeri klijenta.

Kroz svoje poslovanje usput smo učili i proučavali tržište i profilirali svoje usluge prema zahtjevima najrazvijenijih globalnih tržišta. Stvorili smo svoje proizvode i pronašli se u sferi pametnih gradova”, objašnjava Mateo kako se tvrtka s vremenom razvijala i profilirala.

Partneri s različitih strana svijeta

Danas svakodnevno surađuju s partnerima iz Amerike, Singapura, Dubaija te Skandinavije i srednje Europe i za razliku od brojnih iz njihovog sektora ostali su u svom Splitu gdje danas, kako kažu, pokušavaju ostvariti svoje snove i pomoći drugima da ostvare svoje.

Oni su svoje zaposlenike, koji su iz različitih krajeva Hrvatske, uspjeli privući dobrom plaćom i sigurnim radnim okruženjem, ali i nagradama koje daju za njihov trud.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Nijemci tvrde: Ovaj čovjek stalno izaziva sukob s Nikom Kovačem
>>> MILIJARDER I 250 MILIJUNAŠA: Ovo je popis 50 najbogatijih ljudi u Hrvatskoj!
>>> Ugledni povjesničar brutalno razotkrio Ivu Goldsteina!
>>> ANTE REBIĆ TOTALNI JE HIT U NJEMAČKOJ: Eintracht ga prijavio policiji zbog ‘ubojstva’
Komentari

Komentari