Srijeda, 2 prosinca, 2020

Gibonnijeva menadžerica nakon napada zbog ugovora za Thompsonov koncert na Rivi: Ugovor je sasvim uobičajen

Nakon što se s poduljim komentarom ugovora koji je Grad Split kao organizator koncerta Marka Perkovića Thompsona na splitskoj rivi sklopio s tvrtkom High Level oglasio inovator Ivan Mrvoš, za komentar su iz Jutarnjeg lista upitali poznatu glazbenu menadžericu Lidiju Samardžiju.

Podsjetimo, Mrvoš je na Facebooku ustvrdio da mu ugovor ne izgleda normalno te da je ‘u najmanju ruku komedija’, a zatim je detaljno opisao odredbe koje smatra nelogičnima.

Samardžija u razgovoru za Jutarnji kaže da je ugovor kojeg problematizira Mrvoš – uobičajen.

– To je sasvim uobičajeno, organizator uvijek snosi sve troškove, bilo da se radi o ZAMP-u, marketingu ili nekoj od želja izvođača kao što je priključak određene jačine – rekla nam je Samardžija.

– Kada ja kao menadžer organiziram Gibonnijev koncert, onda su na meni ti troškovi. Ako je, pak, organizor neki grad, to je na njima – dodala je menadžerica koja osim Gibonnija, u svom “portfelju” ima i Urbana te grupu Frajle.

Budući da je organizator u slučaju Thompsonova koncerta bio Grad Split, na Gradu uistinu i jest bilo platiti sve stavke ugovora u kojem, tvrdi Samardžija, nema ničeg spornog.

– Tonska proba mora se obavezno održati barem četiri sata prije koncerta, ne samo zbog izvođača i kvalitete zvuka, već i zbog sigurnosti svih prisutnih. Kod stranih izvođača one se odrađuju i dan ranije – kazala je i dodala i da je otkazivanje u slučaju nenajavljenih loših vremenskih prilika također potrebno zbog sigurnosti posjetitelja, budući da se koncert održava na otvorenom, a unaprijed nisu osigurani uvjeti za takve prilike.

Komentari

Komentari