GENERAL RASKRINKAO LAŽI IZ SERIJE O GOTOVINI! ‘Vrdoljak zaboravlja da ima živih svjedoka? Partizanski filmovi su mila majka u odnosu na ovo!’

Podijeli

Umirovljeni general bojnik Rahim Ademi potpuno je nezadovoljan Vrdoljakovim viđenjem lika i djela Ante Gotovine, a osobito prikazom pojedinih ratnih operacija u seriji “General” za koje tvrdi da su imale sasvim drugačiji tijek, kao i protagoniste. Ademi tvrdi kako nije pogledao cijeli serijal, već samo posljednju epizodu u kojoj je, kaže, gotovo sve netočno:

“Partizanski filmovi su mila majka u odnosu na ovo. Riječ je o bezočnom krivotvorenju Domovinskog rata kakvoga bi se posramio i Agitprop! Ovakav kult ličnosti nije u partizanskim filmovima njegovan ni oko Titove figure, a količina neistina i neuvjerljivosti krajnje je bezobzirna jer je puno svjedoka tih događaja još uvijek živo i dobroga pamćenja, a svejedno im se smije u lice”, izjavio je Ademi za Slobodnu Dalmaciju.

Gdje je Rojs?

“Snima se scena probijanja cesta preko Dinare, a nigdje nema Ljube Ćesića Rojsa. Vode se pripremne bitke za Oluju, a nigdje nema Koradeovih Varaždinaca, 7. gardijske brigade. Nigdje nema ni mene. Nikoga nigdje nema, osim legionara. Ispada, bogati, da je francuska Legija stranaca oslobodila Hrvatsku, a ne Hrvatska vojska i zapovjednici koji su čitave mjesece bez predaha boravili na terenu”, kaže i dodaje da ono što je tada proživio s generalom Gotovinom nema nikakve veze s ovim na ekranu.

“Ante Roso, Zulu i Domazet Lošo nikad nisu bili na ratištu oko Knina. Zulu je tad šetao okolo nakićen nekakvim činom pukovnika, a kad sam ga pitao odakle mu čin, rekao mi je da mu ga je dao Roso. Ja sam mu objasnio da mu ne može čin dati Roso, da mu je potreban ukaz predsjednika države”, kritizira general bojnik posljednju epizodu Vrdoljakova serijala.

“General” je falsifikat sastavljen od bajki

Scena u kojoj general Ante Gotovina u zadnjoj epizodi na Badnjak 1994. obilazi vojnike na prvoj crti livanjske bojišnice zbilja se povijesno dogodila, ali ga kroz snijeg od zapovjedništva u Donjim Rujanima do položaja kod sela Pržine nije džipom vozio nikakav poručnik Nikica, nego tadašnji brigadir Rahim Ademi:

“Ja sam u filmu prikazan kao anonimni poručnik kojemu je zaručnica trudna pa se planira ženiti. Valjda opet nisam dovoljno podoban da me se spomene stvarnim imenom kao neke druge, iako su u tom dijelu rata bili potpuni marginalci”, kazao je Ademi razočarano uz zaključak kako je “General” falsifikat sastavljen od bajki, a prava istina je skrivena u dnevnicima operativnih grupa.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Crnogorci prosvjedovali uz prepjev Thompsonove ‘Bojna Čavoglave’
>>> Munib Ahmetspahić postao prvi deradikalizirani povratnik iz Sirije
>>> Šokantna odluka; čelni ljudi EHF-a hrvatskim rukometašima zabranili put u Stockholm
>>> KAKVO IZNENAĐENJE NA UTAKMICI HRVATSKE I ŠPANJOLSKE: Pogledajte što je Kauboje dočekalo prilikom izvođenja himne
>>> Francuz pobjesnio na Hrvate i njihove vaterpolske kapice, evo što ga je zasmetalo
Komentari

Najnovije