Petak, 10 travnja, 2020

GDJE JE PREDSJEDNICA?! Ured Kolinde Grabar Kitarović premješten u Slavonski Brod na dan eksplozije rafinerije

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović premjestila je svoj ured u Brodsko-posavsku županiju i Slavonski Brod na dan eksplozije rafinerije u Bosanskom Brodu.

To znači kako predsjednica trenutno svjedoči katastrofi nepoznatih razmjera koja se događa u rafineriji preko puta. Nije poznato gdje se nalazila u trenutku eksplozije.

Podsjetimo, Ured predsjednice premješten je danas u Brodsko-posavsku županiju i Slavonski Brod.

Nakon podizanja zastave predsjednice Republike u utorak, ispred zgrade županije, kako je u Brodsko-posavsku županija došla razgovarati s predstavnicima županije, gradova i općina o razvojnim planovima, ali o problemima koji tište građane Brodsko-posavske županije te naglasila da su nove investicije i zapošljavanje ključni su za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Prilikom posjeta Strojarskom fakultetu predsjednica Grabar-Kitarović sastala se s dekanom i prodekanima koji su joj predstavili najuspješnije studente Fakulteta.

U Slavonskom Brodu Predsjednica je obišla tvrtke Simplex d.o.o. i Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., a potom je posjetila Postaju granične policije Stara Gradiška, Policijske uprave Brodsko-posavske gdje joj je prezentirano stanje sigurnosti i rad Policijske postaje.

Na kraju prvog dana boravka u Brodsko-posavskoj županiji Predsjednica Republike posjetila je Okučane. Okupljenim građanima poručila je kako će Okučani uvijek imati posebno važno mjesto u povjesnici obrane i oslobađanja Hrvatske, a govoreći o budućnosti istaknula je kako smo upućeni svi zajedno raditi na izgradnji bolje budućnosti. „Samo zajedništvom možemo ostvariti željene pomake u gospodarskom razvoju i demografskom rastu. Razvojni potencijali su veliki, kako u poljoprivredi, stočarstvu, obrtništvu, tako u drvnoj industriji, turizmu i drugim djelatnostima“, kazala je Predsjednica.

Komentari

Komentari