fbpx
Nedjelja, studeni 17, 2019

GDJE JE POLICIJA? Migranti dolaze iz svih smjerova, građani prijavljuju sve više provala u kuće

Sve je više slučajeva migranata koji ilegalno, preko Hrvatske, pokušavaju doći do zapadnih zemalja Unije.

Migranti, čini se, u sve većem broju, pokušavaju kroz karlovačku županiju proći do Slovenije, upravo na mjestu gdje je Hrvatska ‘najtanja’, odnosno gdje ih od Velike Kladuše u BiH, do slovenske granice dijeli svega 70 kilometara.

Jučer oko 20 sati, fotoreporter Radija Mrežnice, Ivica Pezić, snimio je skupinu mlađih muškaraca koji su se nakon zalaska sunca dali u pješačenje prema slovenskoj granici.

Radio Mrežnica piše i kako se na tom području bilježi sve više provala u vikendice i napuštene kuće, no da osim toga, nisu zabilježeni nikakvi slučajevi nasilja. Neki od njih izbjegavaju lokalno stanovništvo, no neki ipak zaustave i pitaju ‘Je li ovo Slovenija?’.

Lokalno stanovništvo kaže i kako na okolnim cestama često vide kombije koji migrante pokupe, što oni plaćaju oko 4000 eura.

Na desetke tisuća migranata u ovim se trenucima nalazi u BiH i čeka svoju šansu za ulazak u željenu zemlju EU.

Ranije ovog tjedna u policijskoj pucnjavi na jedan krijumčarski kombi ranjeno je dvoje djece. Krijumčar je uhićen, no tvrdi kako se ne osjeća krivim.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> SLOVENIJA SKREĆE UDESNO: Janša prvi no ima i iznenađenja

>>> INDEX RAZBJESNIO MINISTRA MEDVEDA: “Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh”

>>> HDZOVA OFENZIVA NA PREDSJEDNICU: Žestok odgovor Plenkovića no to je ništa naspram onoga što pišu na HDZovoj stranici

>>> DHMZ objavio veliku prognozu za slijedeća tri mjeseca, evo kakvo je ljeto ispred nas

Komentari

Komentari