Poljanica Bistranska, 10.6.2019 - Potpisivanje Ugovora o darovanju zemljišta Zagrebačkoj županiji za izgradnju Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Nekretninu u vlasništvu Hrvatske na području općine Bistra županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću dodijelio je ministar državne imovine Goran Marić (na slici). Nazočili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, načelnik općine Bistra Krešimir Gulić i ravnatelj Specijalne bolnice Renato Mittermayer. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Ministar državne imovine Goran Marić, čiju imovinu istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u ponedjeljak je u Bistri poručio da je svu svoju imovinu stekao prije uključivanja u politiku, a i da se naradio u 40 godina.

Marić je odbio bilo što više reći o istrazi Povjerenstva vezano uz kuću od 67 četvornih metara u Remetama koju je izostavio iz svih imovinskih kartica

“Sve što bih rekao moglo bi biti protumačeno kao pritisak na povjerenstvo”, rekao je Marić u Bistri nakon potpisivanja Ugovora kojim njegovo ministarstvo zemljište u vlasništvu države prenosi na Zagrebačku županiju za izgradnju nove bolnice za kronične bolesti dječje dobi.

Na novinarsko pitanje o istrazi, ponovio je da će se očitovati kada povjerenstvo završi svoj posao.

“Cijenim, poštujem i volim institucionalnu Hrvatsku tako da povjerenstvo može na miru raditi svoj posao, a kada završi povjerenstvo, naravno da ću se očitovati o svemu tom”, rekao je Marić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučava okolnosti vezane uz imovinu ministra Marića nakon otkrića Jutarnjeg lista da je kuću od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavio iz svih imovinskih kartica iako je bila u vlasništvu njegove supruge.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojemu se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište, iako su kuća i zemljište od 2006. do 2013. godine glasili na Marićevu suprugu.

Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati.

(Hina)

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!