Četvrtak, 28 svibnja, 2020

Fred Matić se naslađuje: Hvala Židovima

BIVŠI ministar branitelja i SDP-ovac Predrag Fred Matić gostovao je u N1 Studiju uživo. Komentirao je ustrajanje židovske zajednice u Hrvatskoj da ni ove godine ne sudjeluju na službenoj komemoraciji u Jasenovcu.

“Žao mi je što nemamo jedinstveno obilježavanje takvog događaja, ali drago mi je da je židovska zajednica ostala dosljedna. Ne možete nas šikanirati godinama i onda kada vam treba uoči nekakvih izbora ili nešto slično onda mir mir, nitko nije kriv.

Hvala Židovima, podržavam ih. Ja ću ponovno doći kada oni to budu organizirali i srpska zajednica. Ovo što Vlada radi to je igrokaz i tu im jednostavno ne treba dati potporu, predsjednica će možda ponovno iskakati iz nekog grmlja. Sada bi oni da bude jedinstveno, pa bilo je jedinstveno godinama dok niste došli vi i Za dom spremni”, rekao je Matić.

Komentirao i komemoraciju na Bleiburgu

Za komemoraciju na Bleiburgu rekao je da treba biti iskren i reći da je to sve ove godine žal za ustaškim režimom. “Cijela Europa i svijet se odrekao fašizma, jedino Hrvatska nije. Položio sam jedne godine s predsjednikom Josipovićem vijenac, nemam ništa protiv da se komemoriraju žrtve”, rekao je i dodao kako će gledati ove godine tihu misu.

“Dizanje ruku 4000 eura, uzvikivanje ustaških parola 10.000 eura, to našim desničarima ne odgovara”, smatra Matić i dodaje kako svih ovih godina nije čuo biskupe da su reagirali i rekli da se makne ustaška ikonografija.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mirovinsko prodaje stanove, najjeftiniji košta samo 24.000 kuna
>>> Omiljenog trenera u Hrvata više nećemo gledati u emisiji ‘Život na vagi’
>>> Srela sam četnika koji mi je sinove odveo u smrt
>>> (VIDEO) MAMIĆA ZASKOČILI I BRUTALNO NAPALI U RESTORANU! ‘Tebi i četnicima iz Vukovara, Hrvati zaboravit neće’
Komentari

Komentari