Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

FRANCUZI TVRDE: Zbog događaja na kojem je bio Hrvat virus se proširio Europom

Ugledni francuski L’Equipe javlja kako je prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Lyona i Juventusa, odigrana 26. veljače na stadionu slavnog francuskog kluba, bila okidač i odigrala važnu ulogu u širenju koronavirusa u Francuskoj.

– Prisutnost talijanskih navijača na toj utakmici lako je moguće pogodovalo širenju koronavirusa po zemlji – piše L’Equipe, a taj susret nazvali su i ‘nultom utakmicom’.

Umirovljeni liječnik Marcel Garrigou-Grandchamp tvrdi da je prisutnost gostujućih navijača na toj utakmici, koji su stigli iz svih dijelova susjedne nam države, a ne samo iz Torina, pridonijela širenju, prenosi večernji list

– Ta se utakmica nije smjela odigrati. Talijanski navijači iz cijele Italije su došli, ne samo iz Pijemonta koji tada nije i predstavljao rizik – poručio je Garrigou-Grandchamp.

Francuska tiskovina zaključuje kako su upravo ta utakmica i prvi susret između Atalante i Valencije, koji je odigran u Milanu, dva događaja koji su odigrali najvažniju ulogu u širenju koronavirusa u Europi.

Upravo je prvi hrvatski pacijent zaražen koronavirusom bio muškarac koji se u Hrvatsku vratio nakon što je u Milanu gledao utakmicu Atalante i Valencije.

Le Parisien uz to dodaje kako je u Francuskoj još jedan od razloga širenja i utakmica PSG-a i Borussije Dortmund koja se odigrala pred praznim tribinama, ali ispred stadiona se okupilo više tisuća navijača domaće momčadi koji su cijelo vrijeme navijali.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> KIna je lagala o koroni? Iscurio dokument: ‘CIA je potvrdila, sad plaćaju svi…’
>>> (VIDEO) Aresn Bauk na klaviru zasvirao partizansku pjesmu
>>> Kad će pandemija završiti? Procjena Instituta Robert Koch mnoge bi mogla neugodno iznenaditi
>>> Evo kako je gradonačelnik Gospića promptno odgovorio na koronakrizu: Hoće li i Plenković na državnoj razini postupiti tako?
>>> Trump nokautirao vladare iz sjene!
Komentari

Komentari