Četvrtak, 24 rujna, 2020

Francuski intelektualac osuđen na dva mjeseca zatvora zbog teze da se provodi kolonizacija kroz masovnu imigraciju

Francuskom intelektualcu Renaudu Camusu izrečena je uvjetna zatvorska kazna u trajanju od dva mjeseca, jer je rekao da masovna imigracija u Europu predstavlja „invaziju“.

Camus će izbjeći zatvor samo ako plati 1800 eura dvjema antirasističkim organizacijama, SOS Racisme i LICRA (Međunarodna liga protiv rasizma i antisemitizma).

Pisca, koji je autor knjige “Velika Zamjena”, optužen je za „javno podsticanje na mržnju ili nasilje na temelju porijekla, etničke pripadnosti, nacionalnosti, rase ili religije“.

Osuda proizlazi iz govora u studenom 2017. u Colombey-les-deux Eglises Nacionalnom vijeću za europski otpor pred kojim je Camus izjavio: “Imigracija je postala invazija.”
Nepovratna kolonizacija je demografska kolonizacija, zamjenom stanovništva“, rekao je autor i dodao:

„Etnička supstitucija, velika zamjena, najvažniji je događaj u povijesti naše nacije otkad je nastala; kao i kod drugih ljudi, ako se priča nastavi, to neće biti Francuska. ”

Camus je također pozvao na “nacionalni konsenzus otpora” kako bi se suprotstavio islamizaciji u “borbi za spas naše zajedničke civilizacije, keltske, slavenske, germanske, grčko-latinske, judeo-kršćanske”.

Dio Camusova govora koji je posebno privukao pažnju sudaca bio je kad je govorio o europskim ljudima koji su “zamijenjeni”.

Camus je rekao da je masovna imigracija „zamjena, tendencija da se sve zamijeni emulatorom, da sve bude normalizirano, standardizirano, izmjenjivo: Izvornik s njegovom kopijom, autentično s imitacijom, istina s laži, majke sa surogat majkama, kultura  slobodnim vremenom i zabavom. ”

Francuska je suočena s islamističkim napadima i terorističkim aktima na tako rutinskoj osnovi, kao i skrnavljenjem crkvi, da je to jedva još i vijest. Mnogi od tih terorista radikalizirani su u džamijama koje uspijevaju izbjeći bilo kakav nadzor vlasti nad onim što se tamo naučava, ali Camus će biti kažnjen zbog izražavanja mišljenja koje nije prijetnja nikom: Danas je, očito, upozoravanje na očite i svima vidljive činjenice “govor mržnje”, dok su notorne laži i izmišljotine uzdignute na razinu dogme, a propitivanje tih dogmi vodi na listu “teoretičara zavjera”, “širitelja lažnih vijesti”, “negiranja znanosti”.

Komentari

Komentari