Četvrtak, 22 listopada, 2020

FRANCUSKA: Sudanac zaklao studenticu koja ga je skrivala u svom stanu da ga ne deportiraju

Tijelo 27-godišnje stažistice Audrey Coignard pronađeno je 17. rujna ove godine s čak 14 ubodnih rana u njemom stanu. Tijelo je nađeno u lokvi krvi, licem prema zidu. A sad je za ubojstvo optužen 32-godišnji sudanski ilegalni imigrant kojeg je držala u kući. Tužiteljstvo u Bobignyju je javilo da je Sudanac, koji “nema reguliran status u Francuskoj” tj, u njoj boravi ilegalno, optužen za brutalno ubojstvo.

Optuženi je navodno bio njen bivši, a nastavio je živjeti u njenom stanu u Saint-Ouenu, na aveniji Gabriel-Péri. U stanu su i pronađene neke njegove stvari.

Svjedoci su ga opisali kao “muškarca stranog podrijetla u tridesetima, koji izgleda prilično marginalno“, izvijestio je francuski dnevnik Le Parisien.

Coignard je pohađala medicinsku školu u Caenu, ali i aktivno pomagala imigrante iz Caena i Ouistrehama, kako bi se borila protiv njihovog deportiranja, navodi Pokret mladih iz Caena koji je istaknuo njezinu “rijetku humanost” prema strancima.

Žrtva je bila na drugoj godini staža na pedijatriji u bolnici Jean-Verdier u Bondyju. Navodno je bila cijenjena studentica.

Njen slučaj neodoljivo podsjeća slučaj američke studentice u Austriji od prije tri godine, tek dvije godine mlađe od Audrey. Lauren Mann, na slici dolje, je također “htjela vjerovati u ljudsku dobrotu, i zato je ubijena u svom stanu u Beču”, pisao je tada visokotiražni bečki Kronen Zeitung. Nju je ubio 24-godišnji “azilant” iz Gambije kojeg je držala u svom unajmljenom jednosobnom stanu od 42 kvadrata u Beču, na adresi Wiedner Hauptstraße 51. Pripadala je krugu izrazito lijevo liberalnih studenata, koji je po svojim stanovima skrivao ilegalne imigrante kojima je zbog raznih zločina prijetila deportacija. Rodom je bila iz Colorada, kćer jedinica bogatog poduzetnika.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Par iz Zagreba na domišljat način varao podstanare u Zagrebu, oboje su završili u zatvoru
>>> [VIDEO] Srpski direktor za Kosovo hit na mrežama zbog ponašanja tijekom Vučićevog govora
>>> SRAMOTNO – Vodstvo HAJDUKA bojkotira utakmicu protiv Mađara, nogometaše poslali na Brač a ostalima dali tri dana slobodno
>>> Sukob lokalnog stanovništva i imigranata u BIH – jedan mrtav
Komentari

Komentari