Utorak, 2 lipnja, 2020

(FOTO, VIDEO) Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu samo u 9. tjednu prohodali 123 kilometra!

Zavjetno hodočašće, ponajprije hrvatskih branitelja i mladih, koji, kroz dva mjeseca hoda posjećuju marijanska svetišta, preporučujući Domovinu Nebeskoj Majci započelo je započelo je 8. lipnja 2018. godine.

U petak 10. lipnja 2018. godine završio je deveti tjedan hodočašća u kojem su hodočasnici prošli 123 kilometara rute koja uključuje prolazak kroz Šibenik, Vrpolje, Prgomet, Solin, Split, Dugopolje, Sinj i Trilj.

U subotu je krenuo deseti tjedan i hodočasnici prolaze kroz Trilj, Aržano, Imotski, Posušje, Široki Brijeg, Mostar, Međugorje i Metković, a u zadnjem tjednu od 18.8. do 22.8., hodočasnici će proći kroz Metković, Neum, Slano, Orašac, Rožat i završiti Hodočašće u Dubrovniku.

Već četvrtu godinu za redom, ovo zavjetno hodočašće okuplja mnoštvo ljudi na putu dugom oko 1500 kilometara. Neki od njih hodaju samo jedan dan, neki čitavu tjednu dionicu, a neki se odvaže hodati i tjednima.

Projekt je inače inspiriran Putem sv. Jakova (Camino de Santinago), tradicionalnim hodočašćem Sv. Jakovu u svetište Santiago de Compostella, na sjeverozapadu Španjolske. Smisao hodočašća jest predaja važnosti i svetosti Domovinskog rata mladima i osvješćivanje svetosti Domovine koju imamo.

Komentari

Komentari