Srijeda, 15 srpnja, 2020

(FOTO) VELIKI RAT GENERALA! SAČIĆ: ‘Sumnjate u moj čin? Evo, prilažem dokument!’

Nevjerojatana zavrzlama koja se zbog prosvjeda u Vukovaru dogodila u Hrvatskom generalskom zboru (HGZ), nikako da se respetlja. Dapače, ona ovih dana dobiva neugodan nastavak…

Sve je počelo zbog vukovarskog prosvjeda

Podsjetimo, general Željko Sačić dao je ostavku u Generalskom zboru zbog izostanka njihove podrške prosvjedu protiv institucija koje su zakazale u procesuiranju ratnih zločina, a čiji je inicijator bio Ivan Penava. Sačić je nakon ostavke svojevoljno otišao na vukovarski prosvjed i tim činom pridobio simpatije velikog dijela Hrvata, osobito hrvatskih branitelja koji su Sačićevo okretanje leđa generalima dočekali sa oduševljenjem. Međutim, to što je Sačić učinio, nije se svima svidjelo. Medijski članak koji je otvorio pitanje ima li Željko Sačić uopće čin generala, a koji je osvanuo na Maxportalu, zažario je društvene mreže na kojima sve pršti od osude navedenog medija i pružanje podrške prozvanom generalu.

Maxportal: Neka Sačić dokaže da je general!

„Budući da su čitatelji Maxportala u više navrata pokazivali interes za temu koji čin doista ima gospodin Sačić, Maxportal je odlučio formirati Ekspertni tim, sastavljen od eksperata, bivših visoko rangiranih djelatnika MORH-a i MUP-a i konačno utvrditi da li gospodin Sačić ima ili nema pravo kada za sebe tvrdi da je general-bojnik OS RH”, uvodni je dio podugačkog teksta o Sačiću na čijem se kraju zaključuje:

„Dakle, da rezimiramo iznesene činjenice: gospodin Sačić dobio je desetak odlikovanja, čin pričuvnog brigadira OS RH i mirovinu general-bojnika! Ne i čin general-bojnika, jer službenik Područne službe u Zagrebu ne dodjeljuje činove generala, niti ih Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje verificira”, kaže se u tekstu čiji je sugovornik ‘neimenovan general’, a čije navode Sačić pobija:

Sačić: Već sa dobivao sudove zbog takvih kleveta, ovo je ‘skuhao’ Miljavac

„U Hrvatski generalski zbor sam se upisao legalno, u skladu sa Statutom, na poziv svojih ratnih suboraca, generala, brigadira, pukovnika, koji su me tajnim glasovanjem i velikom većinom na Skupštini izabrali u Upravni odbor HGZ-a.

S obzirom da sam siguran kako “ekspertni” tim ovoga portala čini Mesićev potrčko, nosač kišobrana, stolaca, balonera i tko zna čega još, koji je to isto radio i predsjedniku Tuđmanu, ne čudi me njegova mržnja i zloba prema meni koja je očito potaknuta od samog Miljavca, aktualnog predsjednika HGZ-a kojeg nakon ovog, nečasnog i klevetničkog pamfleta, neću nazvati generalom. Ovo je nemušt, glup i neuspješan napad po Miljavčevom nalogu, a sve zbog njegova raskrinkavanja povodom vukovarskog prosvjeda !! Nisko i nečasno! ”, kaže Željko Sačić i za Dnevno podsjeća kako je za iste klevete u dva navrata dobio sud protiv Slobodne Dalmacije.

Taj medij je, naime, još 2014. godine u tekstu s naslovom „Zvjezdice bez pokrića: ovo su naši lažni generali“ , među ostalima naveo i Željka Sačića kao osobu koja nema čin generala, no sud je zaključio drugačije:

„Naravno da imam u rješenjima objašnjenje o regularnosti čina general-bojnika, no obzirom da još nismo stavili točku na „i”, ne bih s njima išao u objavu. Po toj presudi Slobodna Dalmacija dužna mi je isplatiti 40.000 kuna, no to se još nije dogodilo iako je pravorijek donesen 19.01.2018.

U očekivanju objelodanjivanja ovih rješenja, Željko Sačić javnosti daje još jedan dokument koji potvrđuje njegov čin a na koji Maxportal također ima primjedbe.

Autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Komentari

Komentari