Utorak, 7 srpnja, 2020

(FOTO) SRBIJA NA APARATIMA: “HRVATI NAJBEZOČNIJE LEGALIZUJU USTAŠLUK! Pitanje je vremena kad će vratiti Pavelićevu sliku u Sabor!”

“Nakon provedene rasprave, sa 4 glasa za, 15 protiv i 1 suzdržanim, odlučeno je da se opisano postupanje u konkretnom predmetu ne može podvesti pod zakonski opis prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te da je pravilna odluka ovog suda broj Jž-2747/2018 od 2. listopada 2019.”

Tako su iz Visokog prekršajnog suda izvijestili o presudi kojom poklič “Za dom spremni” više nije definiran kao prekršaj.

I srpski mediji su popratili presudu kojom je Marko Perković Thompson oslobođen krivnje za izvikivanje braniteljskog pozdrava “Za dom spremni” na početku budnice iz Domovinskog rata, “Bojna Čavoglave”, koja je podizala moral hrvatskim borcima u vrijeme kad je nadmoć antifašističke JNA u oružju bila nemjerljiva.

Srpski mediji uglavnom obilno citiraju Goldsteina, Kuću ljudskih prava, i ostale hrvatske političare koji su osudili tu sudsku odluku. Ovo su neke od naslovnica srpskih medija:


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PJEVAČ ROSO ĆE TUŽITI DRŽAVU ZBOG “ZA DOM SPREMNI”: “Ne moraju mi vratiti novac, samo neka mi operu ljagu s imena”
>>> “DEMOKRATI” MIRANDA MRSIĆA: “Ustaški poklič trajno zabraniti, suci koji su ga dozvolili su za ludnicu spremni”
>>> NEMATE OSOBNU? Niste ni svjesni što vam se može dogoditi, strpali ju iza rešetaka
>>> LISTA EKSTREMISTA: Liste koalicije “Možemo” predvodit će Katarina Peović, Rada Borić…
Komentari

Komentari