Utorak, 31 ožujka, 2020

(FOTO) KAOS U NJEMAČKOJ: Zatvorene ceste, otežan putnički promet, ima poginulih, u Frankfurtu vatrogasci intervenirali više od 130 puta…

Snažno olujno nevrijeme pogodilo je za vikend Njemačku, a u nekim dijelovima nastavilo se i u ponedjeljak.

Oluja “Eberhard” za vikend je bjesnila u Njemačkoj. U njemačkoj Saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija je poginuo vozač automobila kad se na njegov automobil srušilo stablo.

U toj saveznoj državi željeznički promet je gotovo u potpunosti blokiran. Njemačka željeznica je za vikend javila kako su otežane prometne veze od Sjeverne Rajne Vestfalije prema Hamburgu, Hannoveru, Kasselu i Frankfurtu te susjednim saveznim državama.

U nedjelju navečer su zbog čišćenja  zatvorene neke ceste i autoceste između Frankfurta i Mannheima, Kassel-Wilhelmshöhea i Göttingena te između Aschaffenburga i Würzburga.

Od nedjelje, vatrogasne jedinice su stalno na terenu: uklanjaju srušena stabla, saniraju krovove kuća, čiste autoceste, lokalne ceste, pruge…

Samo u Frankfurtu, vatrogasci su intervenirali više od 130 puta. Zbog tehničkog kvara na vlaku oko 400 putnika ostalo je čekati tri sata na željezničkoj postaji u Wabernu u sjevernom Hessenu. Ostali vlakovi su prometovali s kašnjenjem zbog stabala koja su padala na prugu.

Oluja je nosila krovove s kuća, a zbog oštećenja, čak dvije škole u Kasselu danas neće održati nastavu.
U Gießenu je zatvoreno nekoliko dijelova grada. Vatrogasci upozoravaju na Twitteru da padaju grane i predmeti.

U njemačkoj Saveznoj državi Saarland, svih sedam vatrogasnih vozila u okrugu Neunkirchen jučer je bilo na terenu.Imali su 35 intervencija. Sanirali su krovove na tri kuće u ulici Bahnhofstraße

Povremeno dolazi do zastoja i kašnjenja na brzoj liniji Köln-Rhine / Main. Nekoliko linija vlakova koji prometuju na veću udaljenost je u ponedjeljak otkazano, prenosi fenix
Na primjer, ICE 45 iz Kölna prema Stuttgartu preko Wiesbadena i Mannheima ili linije 47 i 49 iz Dortmunda. Putnici bi se trebali mijenjati u regionalnim linijama i informirati se na internetskim stranicama Njemačke željeznice, izjavio je glasnogovornik željeznice.

U ponedjeljak ujutro stanje je pogoršao snijeg koji je nakratko padao u Frankfurtu te još nekim dijelovima Njemačke.

Promet se koliko toliko normalizirao, no, iz Njemačke željeznice javljaju kako putnici mogu i u ponedjeljak očekivati kašnjenje vlakova, osobito u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Pozivaju putnike da se na vrijeme informiraju.

Njemačka meteorološka služba javlja kako ni u ponedjeljak vrijeme neće biti puno bolje; očekuje se kiša, snijeg, a uvečer se ponovno očekuje oluja.

Fenix-magazin/MD


Fenix-magazin/MD


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Zidane stigao s listom želja. Na ovo je sve morao pristati Real da ga vrati
>>> ‘Štreberica’ se provukla: Tko je zapravo Gabrijela Žalac i kako je došla do fotelje?
>>> ISILOVA DŽIHADISTICA: Osvetit ćemo se, bit će krvi do koljena
>>> Ivaniševićeva bivša Tatjana Dragović jedva se nosi s velikom tragedijom koja ju je zadesila
Komentari

Komentari