Wikimedia Commons

Kad se već činilo da će Eurosong u Izraelu završiti bez skandala, Islanđani su iskoristili priliku dok su bili u kadru televizijske kamere te su raširili palestinsku zastavu što je izazvalo zvižduke u dvorani, a do njih je u trenu došlo osiguranje

Nakon što su voditelji Islandu i grupi Hatari dodijelili 186 zarađenih bodova od publike, članovi grupe su u kamere razvili zastave Palestine šaljući time i više nego jasnu poruku. Uslijedile su prave salve zvižduka, a izvještaji iz dvorane kažu da su u zrak letjeli i neki predmeti, prenosi eurosong.hr.

Na videu kojeg su na društvene mreže stavili iz Hatarija vidi se i pripadnik službe osiguranja koji zahtjeva da predaju zastave koje su imali.

Hatari u IzraeluIzvor: Licencirane fotografije / Autor: Hatari

Kako pišu izraelski mediji, ovakve se provokacije mogu tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael što za sobom povlači mogućnost, ne samo novčane, nego i zatvorske kazne, a što će od ovog i hoće li išta biti izrečeno Islanđanima doznat ćemo u danima koji dolaze. Ako je vjerovati pisanjima sa društvenih mreža, ako se pokrene istraga protiv Hatarija, bit će im zabranjeno napuštanje Izraela do njenog okončanja.

Podsjetimo, Hatari je i najavio da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine, a što je već od samih početaka naišlo na negodavanje u zemlji domaćinu ovogodišnjeg natjecanja. Navodno je i izvršni supervizor Eurosonga, Jon Ola Sand osobno tražio od članova grupe da se suzdrže od bilo kakvih provokacija, no čini se da je to ipak bilo jače od njih.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠOK! MIlorad Pupovac progovorio o Stepincu: Što to poručuje između redaka?
>>> Skandal-dama koja nije u stanju kontrolirati samu sebe vodila bi državu
>>> Ćiro Blažević: Kad ljudi shvate zašto sam snimio spot za SDSS, ja neću više biti živ
>>> (VIDEO) SDSS NASTAVIO AGRESIVNO REGRUTIRATI: I poznati oftalmolog Nikica Gabrić snimio spot za Pupovca
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!