Zagreb, 20.06.2017. - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nazočila je prezentaciji tehnologije i robota te svečanoj dodjeli nagrada Croatian Makers lige. foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ zk

FOTO: Grabar Kitarović pokazala srednji prst Škori i Raspudiću

Podijeli

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović reagirala je na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića i pobačaju u slučaju žena koje su silovane

‘Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.

Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju’, rekla je bivša predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović za Jutarnji list i poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst.

Podsjetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa obitelji što će učiniti, a Raspudić je tijekom sučeljavanja sugerirao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.

Nakon tih je izjava uslijedila lavina reakcija na društvenim mrežama, a danas se o tome putem Facebooka oglasila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Ona je rekla da je zgrožena takvim izjavama.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> THOMPSON ODGOVORIO PUPOVCU I MILOŠEVIĆU: “Pitajte preživjele iz Domovinskog rata, ne iz Jasenovca”
>>> SVE ISPOČETKA!? Capak – Ako se trend porasta zaraženih nastavi, predložit ćemo pooštravanje mjera
>>> PAO DOGOVOR DRAGANA ČOVIĆA I BAKIRA IZETBEGOVIĆA: Ubuduće neće biti slučajeva poput Komšića
>>> Ipak stiže drugi val? ‘Bojim se da nas čeka i nešto još gore od toga…’
Komentari

Najnovije