Četvrtak, 22 listopada, 2020

Film “3069” o samoubojstvima branitelja zabilježio 50.000-tog gledatelja

Film “3069“Jakova Sedlara, koji tematizira problem suicida među hrvatskim braniteljima, zabilježio je svog 50. tisućitog gledatelja na svečanoj projekciji u Dubrovniku, održanoj u povodu Dana branitelja tog grada.

Redatelj kaže kako je projekcija, održana u četvrtak u dubrovačkom kinu Sloboda, bila 91. prikazivanje tog filma koji po prvi put aktualizira temu samoubojstva hrvatskih branitelja.

“Publika je, kao i na svim dosadašnjim projekcijama, s velikim zanimanjem pratila film, a poseban interes izazvala je činjenica da je sinoć posebnu diplomu dobio dječak Borna Bjelančić, koji je 50 tisućiti gledatelj filma”, izvijestio je Sedlar.

Po njegovim riječima, broj gledatelja potvrđuje da je to do sada najgledaniji hrvatski dokumentarni film uopće, a s obzirom na plan prikazivanja, realno je očekivati da će biti i znatno veći, jer se nastavlja prikazivati u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te u Njemačkoj, SAD-u i Kanadi.

Osim što otvara temu suicida, film poručuje hrvatskim braniteljima da ne dižu ruku na sebe, da nisu sami i da žive unatoč tome koliko je izabrani put težak.

Na svečanoj projekciji bili su, između ostalih, general Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH te dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Komentari

Komentari