FaH

FIFA za ovakve stvari nema milosti; suspendirala dva Saveza, reprezentacije im ne smiju igrati, a nema ni novca

Podijeli
Međunarodna nogometni savez (FIFA) suspendirala je u srijedu nogometne saveze Pakistana i Čada zbog sporova oko njihovog vođenja

FIFA je suspendirala Pakistansku nogometnu federaciju (PFF) zbog miješanja trećih strana u rad Saveza, a također i Čadski nogometni savez (FTFA) s trenutnim učinkom zbog uplitanja tamošnje vlade, stoji u priopćenju FIFA.

Skupina nogometnih dužnosnika predvođena Ashfaqom Hussainom, koju je Vrhovni sud izabrao 2018. za vođenje PFF-a, ali ga FIFA nije priznala, preuzela je sjedište Pakistanskog saveza prošlog mjeseca.

FIFA je Pakistan također suspendirala zbog miješanja treće strane u 2017. godini.

Čadsko Ministarstvo omladine i sporta lišilo je ovlasti tamošnji Savez 10. ožujka zbog zabrinutosti zbog načina na koji se vodi i sloma u komunikaciji. Prošli mjesec je Konfederacija afričkog nogometa zbog sporova diskvalificirala Čad iz Afričkog kupa nacija.

Suspenzija FTFA-e bit će ukinuta nakon što se ukinu relevantne vladine odluke, a FTFA i njezino rukovodstvo, na čelu s predsjednikom Moctarom Mahamoudom Hamidom, potvrde FIFA-i da su prostori Saveza pod njihovom kontrolom.

Suspenzija znači da zemlje neće dobiti sredstva od FIFA-e i bit će im zabranjeno službeno nadmetanje, dok će razvojni projekti također biti na čekanju.

Komentari

Najnovije