Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

FIFA KAZNILA SRBIJU: Za ovakvu sramotu kod Fife nema opravdanja!

Fifa je izrekla prve kazne za Nogometne saveze zemalja sudionica Svjetskog prvenstva u Rusiji, a po ‘džepu’ su dobili Srbija i Meksiko

Srbi i Meksikanci definitivno više nisu u konkurenciji za najbolje navijače na World Cupu, a svojim Nogometnim savezima priskrbili su manjak u blagajnama.

Tako Srpski nogometni savez mora uplatiti deset tisuća švicarskih franaka zbog ‘uvredljivih zastava i političkih poruka’ koje su bile istaknute za vrijeme utakmica s Kostarikom.

Istim iznosom kažnjen je i Meksički nogometni savez, ali zbog ‘uvreda prema njemačkom golmanu Manuelu Neureu te homofobnog skandiranja’ prenosi tportal

Inače, Fifa je na Svjetskom prvenstvu angažirala stručnjake koji pozorno prate ima li rasizma, homofobije i diskriminacije na tribinama, a Srbi i Meksikanci su prvi ‘osuđenici’. Sumnjamo da će biti i posljednji…

‘FIFA prikuplja različite izvještaje s utakmica i potencijalne dokaze o takvom ponašanju, uključujući one od antidiskriminacijskog promatrača koji je prisutan na utakmicama’, objavila je ta organizacija.

Inače, Srbija i Meksiko su u prvim utakmica upisali pobjede. ‘Orlovi’ su u skupini E bili bolji od Kostarike, a Mekisko je napravio senzaciju i na koljena bacio aktualnog svjetskog prvaka Njemačku1:0. Srbiju sada očekuje dvoboj sa Švicarskom (22. lipnja), a Meksiko će odmjeriti snage s Južnom Korejom (23. lipnja).

Ukoliko navijači obje reprezentacije nastave po starom i ponove nedolično ponašanje na tribinama tada treba očekivati i rigoroznije kazne za njihove Nogometne saveze.

Komentari

Komentari