Srijeda, 29 siječnja, 2020

“Fahreta, dođi, budale će da plate”: Zagreb podsjetio Brenu kome je i gdje pjevala u ratu…

Lepa Brena rasprodala je ulaznice za nastup 14. prosinca u zagrebačkoj Areni, a novi koncert zakazan je dan kasnije, 15. prosinca 2019. godine.

– Presretna sam što ću se nakon toliko godina vraćam u zagrebačku Arenu kao i zbog velikog odaziva ljudi. Izgleda da imam najbolju publiku na svijetu. Veselim se ponovnom dolasku u Zagreb i vjerujem da će svi uživati u nastupu koji im pripremam – rekla je u najavi koncerta Brena.

No, nisu svi oduševljeni nastupom Lepe Brene u Zagrebu. Dva dana uoči koncerta na nekoliko mjesta u Zagrebu, u noćnim satima, pojavili su se plakati kojima se izražava prosvjed zbog njenog gostovanja. Na plakatu piše:

“Fahreta, dođi, budale će da plate! Nekad si pjevala za četnike, a sada za Hrvate” U potpisu je gerilsko ime Zc.

foto: grand produkcija

Poruka s plakata očito se odnosi na fotografije Lepe Brene  (nekad Fahrete Jahić, danas Fahrete Živojinović) u maskirnoj odori srpske vojske u vrijeme agresije na BiH i Hrvatsku i podrške paravojnim postrojbama koje su počinile brojne zločine. Naime, ona je pjevala za srpsku vojsku u Bijeljini, svom rodnom mjestu, upravo u vrijeme kad su jedinice te vojske vršile pravi genocid nad muslimanskim življem u mjestu i okolici. U normalnoj državi, to bi Brenu diskvalificiralo za bilo kakav budući nastup bilo gdje, kao što nakon 2. svjetskog rata izvođači koji su zabavljali nacističke trupe nisu mogli nikad više nigdje nastupiti na zapadu. U Hrvatskoj, iako je u ratu otvoreno podržavala četnike, Brena je dobrodošla i nema prosvjeda kakvi bi pratili njen nastup da se radi o bilo kojoj drugoj državi na svijetu u takvoj istoj situaciji.

Lepa Brena u karijeri je snimila je 21 album i pet  filmova, donedavno je bila i suvlasnik Grand produkcije, a prodajom dionica te tvrtke uprihodovala je 7,6 milijuna eura.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZLOČIN KOJI JE ’91. SVJETSKE FORENZIČARE OSTAVIO BEZ TEKSTA: Povraćali su kada su vidjeli što su Beli orlovi učinili Hrvatima u Voćinu
>>> POVLAČE SE MESNI PROIZVODI IZ LIDLA: Uhvaćeni u teškom kršenju zakona! Nadamo se da niste ovo kupili!
>>> BIO U ZAGREBU: Glavna je vijest u Srbiji, svi pišu o tome: Ispljuvao je Hrvate, ponizio ih je!
>>> Legendarni Robert Prosinečki ovu je tajnu čuvao 21 godinu; evo što se točno dogodilo na SP-u 1998. godine
Komentari

Komentari