kremlin.ru

Facebook cenzurirao Bolsonara, ljevica ga kritizira kao “zdravstveni problem” jer ima jednak pristup koronavirusu kao i Švedska

Podijeli

Facebook i Instagram su u ponedjeljak nakon Twittera povukli videosnimke brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara ocijenivši da šalju lošu poruku dok vlada epidemija koronavirusa.

“Povlačimo sadržaje na Facebooku i na Instagramu koji krše naše uvjete korištenja po kojima nisu dopuštene dezinformacije koje ljudima mogu nanijeti fizičku štetu”, ističe Facebook u priopćenju za medije.

Dan ranije Twitter se zbog istih snimki pozvao na “pooštravanje svojih pravila kako bi se uočili sadržaji koji se eventualno kose sa službenim preporukama javnozdravstvenih vlasti i koji bi mogli povećati opasnost od širenja Covida-19”.

Na tim snimkama vidi se predsjednik okružen mnoštvom u nedjelju u Braziliji, što je očito kršenje službenih preporuka u Brazilu.

Brazil ima 4.579 zaraženih i 159 umrlih od koronavirusa.

“Vlasti nekih saveznih država i gradova moraju odustati od koncepta spaljene zemlje: zabrane prometa, zatvaranja trgovina i masovne izolacije”, izjavio je 25. ožujka.

Istaknuti predstavnici brazilske ljevice objavili su u ponedjeljak manifest u kojemu traže njegovu ostavku. “Bolsonaro nije samo politički problem, on je postao javnozdravstveni problem”, napisali su. Istovremeno, predstavnici ljevice sa simpatijama gledaju na Švedsku i njenu strategiju borbe protiv koronavirusa, koja je jednaka Bolsonarovoj.

Komentari

Najnovije