FaH

Ronko je napisao oštro pismo kolegama

SDP-ovac i zastupnik Zdravko Ronko tražio je danas brisanje iz članstva, uz još desetak članova požeškog SDP-a. SDP je sada ostao na 34 zastupnika u Saboru.

Ronko koji je u stranci proveo 25 godina i može se reći da je stvorio SDP u Požegi, tvrdi da Bernardić razara stranku i gura interese koje on ne može i neće podržati – veliku koaliciju s HDZ-om.

Tvrdi da uništava stranku

‘Ja to nisam mogao više podnijeti, Bernardić uništava stranku, gura određene interese koji kod mene ne prolaze. Želi svesti stranku na 20 zastupnika i ući u koaliciju s HDZ-om. Razara stranku i svi vide što od SDP-a ostaje’, rekao je i dodao da će poduzeti sve kako bi maknuo Bernardića iz stranke i osujetio njegove ‘zločinačke planove, od kojih je jedan upravo velika koalicija’, piše Večernji.

Podržao bi i Plenkovića samo da ‘osujeti Bernardićev plan’

‘Nemam ja ljubavi prema vladajućima. HDZ su moji protivnici, takmaci, bili i bit će. Ali, kako Bernardić ne bi uništio stranku možda bih čak bio spreman i podržati Plenkovića da ne dođe do izbora da se osujeti Bernardićev plan’, rekao je.

Bernardiću poručuje da ode i školu i predaje fiziku te barem jedan dan osjeti kako stvari ljudi žive, umjesto da cijeli život bude na stranačkim jaslama.

Ovo je njegov tekst ostavke:

‘Drugarice i drugovi, ukoliko to još jesmo !

Žao mi je, dalje ne ide, fitilj je dogorio, zvijezda je zgasnula. I to je kraj.

Zajednički izlazak iz članstva desetak uglednih, zaslužnih i iskusnih članova SDPH-a Požega s kojima sam i sam dugo i ponosno nosio stijeg Račanove stranke, doprinosio njenoj snazi i usponu te promicao njene časne vrijednosti, bila je crta preko koje se dalje nije moglo.

Tim i više što razloge koje navode, i te kako stoje — urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na „neronovski“ način provodi Davor Bernardić liječeći time i svoju nesposobnost i svoje frustracije.

A to što nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi i odstrani, uzrok je u sveprisutnom oportunizmu i poltronstvu koje je zavladalo SDP—om, na žalost, na putu bez povratka.

Treba reći da sam upravo na zahtjev i ovih desetak članova koji su istupili iz SDPH-a Požege, na tu njegovu „zločinačku“ destrukciju i sklonost razaranju podsjetio i 7.svibnja 2016. na sjednici Predsjedništva SDP-a u Crikvenici tražeći njegovo sankcioniranje odnosno isključenje iz stranke. Na dušu danas svima onima koji to tad nisu podržali, već mu na tom putu dali još i vjetra u leđa.

Ali što je tu je, brojnim kolegama, suborcima u miru za bolje sutra, zahvalan sam do beskraja.

S Vama sam i uz Vas, a to znači samo jedno, tražim da me se sa današnjim danom 15. svibnja 2018. godine briše iz članstva u ovakvom SDP-u Hrvatske’, napisao je Ronko.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> KAKO SIJETE, TAKO ĆETE I ŽETI: Ova priča će vas natjerati da se zamislite

>>> RACIJA U NJEMAČKOJ: Organizirali lažne brakove, policija zaplijenila i vjenčana prstenja

>>> Ovo vam može spasiti život: Evo što trebate učiniti kada vas ugrize zmija otrovnica!

>>> PRIČA O DVA VUKA: Pročita se za 20 sekundi, a pouka ostaje vječno!

KOmentari

Prati nas i ne propusti ekskluzive!