Utorak, 26 svibnja, 2020

Evo što o izvedbi Josipe Lisac kaže Jacques Houdek

Izvedba himne Josipe Lisac na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića podijelila je mišljenja javnosti. Dok su jedni oduševljeni njezinom osebujnom izvedbom, drugima se ista pak nije svidjela. Njezin nastup pratile su i kolege s domaće scene koje smo pitali kako su oni doživjeli Josipin nastup, piše večernji list

Ivana Kindl kazala nam je kako se naježila i da je to stil pjevanja koji joj se uvijek sviđao.

– Znam da se nekima to nije svidjelo, no mnogima je takav način pjevanja nepoznanica. Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali to je umjetnost – istaknula je Ivana Kindl.

S njom se složio i Đani Stipaničev, kojem nije jasno zašto se ljudi čude, kad se zna tko je Josipa i kako ona pjeva.

– Josipa je najosebujniji lik na našoj glazbenoj sceni i ona nikad ne pjeva ni svoje pjesme na isti način. Jasno je bilo da neće ni himnu pjevati na klasičan način, ili na herojski način kako ona zna reći da ja pjevam. To je jednostavno nenaviknutost uha na takav način pjevanja – kazao je Đani Stipaničev.

Svoj komentar dao nam je i Jacques Houdek koji je i sam u nekoliko navrata imao čast pjevati himnu. – Josipa Lisac je istinska diva, glazbena ikona, legenda hrvatske glazbe. Kao njen mlađi kolega, ne osjećam se pozvanim komentirati njen rad. O njenoj izvedbi, kao i uvijek do sada, jedini pravi sud donijet će publika, koja na to jedina ima pravo. Osobno sam, u više navrata imao priliku i čast pjevati našu lijepu himnu, u itekako zahtjevnim uvjetima. Stoga, poznavajući sve profesionalne “zamke” pjevanja himne, uvažavajući veliku odgovornost koju takav nastup nosi, čestitam gospođi Josipi na hrabrosti i želim joj svako dobro! – poručio je Jacques.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SRAMOTNO: Sudac Ustavnog suda držao je RUKE NA STRAŽNJICI za vrijeme intoniranja himne! Evo o kom se radi!
>>> JAVILA SE JOSIPA LISAC: ‘Sad ću vam biti najiskrenija…’
>>> Vučić pompozno dočekao Putinovog nasljednika: “Postat ćemo najveća vojna sila u regiji”
>>> Rijeka: “Gradonačelniče, imat ćete mirnodopsku Oluju ako ne prestanete dijeliti komunistički manifest i postavljati petokrake”
Komentari

Komentari