Utorak, 14 srpnja, 2020

EVO ŠTO MU SE DOGODILO: Mladić koji je prijetio da će ubiti Plenkovića

IVAN JELIĆ, 22-godišnjak iz Malog Lošinja, danas je na riječkom Općinskom sudu zbog telefonskih prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću i članovima vlade nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora u koji neće ići ako u četiri godine ne ponovi nedjelo.

Sutkinja Vera Holjević Marincel utvrdila je obrazlažući presudu kako je dokazano da je Jelić 4. travnja 2018. nazvao javno dostupan telefon vlade RH i tražio da ga spoje s premijerom. Preusmjeren je na telefon premijerove osobne tajnice Đurđice Pavličević kojoj je, kako stoji u presudi, s namjerom da ustraši premijera, članove i zaposlenike vlade, predstavivši se na upit tajnice imenom i prezimenom, rekao da “vlada ima novac za skupe avione, a nema za bolesnu djecu”.

“Kupit ću avion i razvaliti vladu”

Zaprijetio je da će “i on kupiti avion i razvaliti, srušiti vladu”. Kazao je da je svjestan što govori, da će doći do premijera i tajnice te im “pokazati gdje im je mjesto, sve ih zgromiti i ubiti”, stoji u presudi. Tajnica je odmah o pozivu izvijestila premijera, a on je naložio da se o tome javi njegovoj službi osiguranja.

Sutkinja Holjević Marincel ustvrdila je da je time ozbiljno prijetio smrću službenim osobama u obavljanju njihovih dužnosti.

Olakotne okolnosti pri presuđivanja bile su Jelićeva mlada životna dob i dosadašnja neosuđivanost, uz ocjenu sutkinje da će se ovom kaznom postići zakonska svrha kažnjavanja. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> OVO JE PRIČA ZA KOJU HRVATSKA MORA ZNATI: Pejčinović Burić i Plenković zaglibili kao nikad
>>> IZVJEŠĆE AMERIČKE NSA Siguran vojni sukob na Balkanu u 2019. godini
>>> SEVERE WEATHER OBJAVIO UPOZORENJE ZA HRVATSKU: Za ono što donosi vikend treba biti spreman. Promjena stiže već danas
>>> ĐIKIĆU JE NEŠTO ČUDNO OKO BOMBASTIČNE NAJAVE O ‘POTPUNOM LIJEKU ZA RAK’: ‘Ovo je dosta zabrinjavajuće’
Komentari

Komentari