Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Evo koliko biste minuta dnevno trebali hodati da biste izgubili na težini

Hodanje je jednostavan i učinkovit način za gubitak kilograma, ističu stručnjaci. No ako želite vidjeti rezultate, morat ćete napraviti određen broj koraka u danu u kombinaciji sa zdravom prehranom.

“Pravilna će vam prehrana pomoći pri smanjenju masnih naslaga na trbuhu, dok će vam hodanje pomoći u sprječavanju njihovog ponovnog nakupljanja”, rekao je Steven Daniels, certificirani trener.

Steven preporučuje sat vremena šetnje svaki dan ili dvije šetnje po 30 minuta, ako je to nešto što više odgovara vašem dnevnom rasporedu.

Koliko brzo ćete vidjeti rezultate, ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući intenzitet i brzinu kojom hodate.

“Žena od 65 kilograma brzim bi tempom hodanja, od tri do četiri kilometra na sat, za 60 minuta mogla sagorjeti otprilike od 250 do 300 kalorija. Bržim tempom, od sedam kilometara na sat, za 60 minuta mogla bi sagorjeti i oko 350 kalorija”, rekao je dr. Daniels i objasnio da je pola kilograma masti jednako 3.500 kalorija.

“To znači da su potrebna dva tjedna svakodnevnog intenzivnog hodanja kako bi se počelo gubiti na težini”, dodao je.

Da biste maksimalno povećali rezultate hodanjem, dr. Daniels savjetuje dodavanje treninga snage svojoj rutini, prenosi Index.

“To će povećati ukupni gubitak masnoće, što zauzvrat može utjecati i na masnoće na vašem trbuhu”, zaključio je. /HMS/pixnio.com

Komentari

Komentari