fbpx
Srijeda, listopad 16, 2019

Evo kako migranti iz BiH masovno prelaze u Hrvatsku

Jučer kasno navečer policija je osujetila treći po redu pokušaj migranata iz Velike Kladuše da kod graničnog prijelaza Maljevac nasilno uđu u Hrvatsku. Kao i u protekla dva puta, policijskog postupanja nije bilo a migranti, njih 200-tinjak su se nakon dolaska policije mirno vratili natrag, izvjestili su iz policije BiH.

No, čemu onda taj igrokaz migranata, i to po treći put, kad se nakon svakog navodnog neuspjeha poslušno vraćaju?

Prava istina leži u tome da se svaki put kad grupa migranata krene prema granici, stvori  velika koncentracija policije koja ih budno prati. Samim time stvaraju diverziju, tj. distrakciju te oslobode putove za ostale. Jedan dio na granicu – da bi drugi dio krenuo tamo gdje mogu proći. I tako već tri puta, prenosi kamenjar 

To govori u prilog činjenici da se među njima nalaze osobe koje se razumiju u taktiku što implicira da su se borili na nekoj od zaraćenih strana u Siriji ili Iraku.

U večernjim satima u Bihaću su istodobno održani novi prosvjedi građana zbog eskalacije migrantske krize. Oko tisuću okupljenih na središnjem gradskom trgu tražilo je izmještanje migranata iz gradskog središta i uspostavu centra za njihov smještaj izvan Bihaća.

U BiH ih trenutno boravi oko 10.000 a situacija je svakim danom sve napetija.

Komentari

Komentari