Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Evakuira se ilegalni kamp na hrvatskoj granici iz kojeg su tzv. “imigranti” pokušavali ući u Hrvatsku

Prvi autobus s ilegalnim imigrantima je u utorak rano poslijepodne napustio prostor Vučjaka kod Bihaća gdje se nalazi improvizirani prihvatni kamp, čime je počeo ranije najavljeni premještaj tisuća osoba koje su tamo boravile.

Autobus pun ilegalaca u kojemu je bio najmanje jedan policajac prošao je nešto prije 13 sati pored brojnih novinarskih ekipa zadržanih na udaljenosti od oko četiri kilometra od samog kampa Vučjak.

Migrantima koji su jutro dočekali na Vučjaku prijepodne je podijeljen posljednji obrok kojega im je tamo osigurao Crveni križ.

U prijepodnevnim satima na lokalitet Vučjaka stiglo je nekoliko desetaka policajaca uključujući pripadnike posebnih postrojbi, a nakon toga tamo su dovezeni i autobusi koji bi trebali prevesti dio migranata ka Sarajevu, odnosno prihvatnom centru Ušivak, smještenom u nekadašnjoj vojarni.

Oni će biti iskorišteni kako bi imigrante prevezli na nove lokacije, a najveći dio njih trebao bi privremeno biti smješten u prihvatnom centru u nekadašnjoj vojarni Ušivak u mjestu Hadžići, dvadesetak kilometara udaljenom od Sarajeva.

Šire područje Vučjaka od ranih jutarnjih sati osigurava velik broj policajaca, uključujući tu i pripadnike posebnih postrojbi.

Premještanje svih migranata s Vučjaka trebalo bi biti okončano do srijede kada bi taj kamp i službeno trebao biti rasformiran.

Dio migranata trebao bi biti raspoređen i u već postojeće kampove u Bihaću te Velikoj Kladuši, no njihovi su smještajni kapaciteti ograničeni.

Trajno rješenje za smještaj migranata vlasti pokušavaju naći osposobljavanjem bivše vojarne u Blažuju kod Sarajeva.

Komentari

Komentari