Srijeda, 15 srpnja, 2020

EU napravila ogroman propust: O koroni priznala ono čega su se svi bojali…

‘Naš je neprijatelj virus i moramo učiniti sve kako bismo zaštitili naše ljude i gospodarstva’

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen priznala je da su političari podcijenili opseg opasnosti koju predstavlja pandemija koronavirusa, u intervjuu koji je u srijedu objavio njemački Bild.

“Mislim da smo mi svi koji nismo stručnjaci, podcijenili na početku koronavirus”, rekla je Ursula von der Leyen tom listu.

“Ali u međuvremenu je postalo jasno da se radi o virusu kojim ćemo se još dugo baviti”, dodala je.

Trebalo je prije donijeti drastične mjere

“Shvatili smo da su sve te mjere, koje su još prije dva ili tri tjedna izgledale kao drastične i drakonske, morale trenutačno biti donesene”, rekla je, podsjećajući da je Europa trenutačno žarište krize.

Čelnici zemalja EU-a dogovorili su u utorak 30-dnevno ograničenje za ulazak na svojim vanjskim granicama građanima trećih zemalja.

“Spremni smo poduzeti sve što je potrebno i nećemo oklijevati poduzeti dodatne mjere u skladu s razvojem situacije”, izjavila je predsjednica von der Leyen nakon video-konferencije.

‘Moramo učiniti sve kako bismo zaštitili ljude’

“Naš je neprijatelj virus i moramo učiniti sve kako bismo zaštitili naše ljude i gospodarstva”, dodala je.

Von der Leyen smatra kako ne treba koristiti termin “rat” protiv virusa, kao što je ovaj tjedan rekao francuski predsjednik Emmanuel Macron.

“Osobno, ne bih upotrijebila riječ rat, ali razumijem motivaciju francuskog predsjednika jer je koronavirus zabrinjavajući protivnik”, kazala je šefica Europske komisije.

Za njemačkog ministra gospodarstva, SAD i predsjednik Donald Trump još su ležernije shvatili virus na samom početku nego Europa.

“Početak krize vjerojatno je još više bio podcijenjen u SAD-u nego u našim europskim zemljama”, rekao je Peter Altmaier za regionalnu medijsku grupaciju Funke. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Konobar širio koronu, skijalište nisu zatvorili zbog – zarade!?
>>> Nikako ne pijte ovaj lijek! Ako sumnjate na koronu, izbjegavajte ga…
>>> VAŽNO OTKRIĆE: Neke krvne grupe otpornije su na koronavirus od drugih?
>>> KREĆE OD PONOĆI: Zabranjuje se rad svih trgovina i javnih okupljanja
Komentari

Komentari