pixabay

ETO GA, SVE SMO RIJEŠILI: Razvijen sprej za nos protiv covida – Privlači virus na sebe i čini ga bezopasnim i neaktivnim

Podijeli

Sprej sprečava infekciju zahvaćajući virusu u nosu i privlačeći ga što znači da virus ne može pobjeći i čini ga neaktivnim i bezopasnim

Znanstvenici su razvili sprej za nos koji bi mogao spriječiti infekciju Covida-19 do dva dana, a u ljekarnama bi mogao biti već početkom ljeta ili kraja proljeća.

Sprej za nos izrađen je od sastojaka koji su već odobreni za medicinsku uporabu, što znači da mu nije potrebno daljnje odobrenje za upotrebu. Znanstvenici sa Sveučilišta u Birminghamu sprej razvijaju od travnja prošle godine.

Učinkovito ubija virus

Sprej sprečava infekciju zahvaćajući virusu u nosu i privlačeći ga. To znači da virus ne može pobjeći i čini ga neaktivnim i bezopasnim. Istraživači vjeruju da će uporaba spreja četiri puta dnevno biti dovoljna za opću zaštitu. Međutim, dovoljno je sigurno da se primjenjuje svakih 20 minuta ako je potrebno, na primjer, ako se korisnik nalazi u rizičnom okruženju, prenosi DailyMail.

Nasalni sprej SaNOtize s dušikovim oksidom (NONS) namijenjen je ubijanju virusa u gornjim dišnim putovima. To zaustavlja inkubaciju virusa u plućima. Razvio ga je SaNOtize Research and Development Corp sa sjedištem u Vancouveru u Kanadi. U neovisnim laboratorijskim testovima dokazali su da 99,9% učinkovito ubija virus.

Pankaj Sharma, profesor neurologije i direktor Instituta za kardiovaskularna istraživanja u Royal Hollowayu, rekao je: “Ovo je značajan napredak u liječenju Covida-19”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> NIŠTA NEĆE BITI NORMALNO NI U 2021.: Farmaceuti prevarili EU? Hrvatski profesor s Oxforda iznenađen
>>> Potez gradonačelnika Gline zaprepastio Hrvatsku – pa što mu je? Učinio je to – zbog potresa?!
>>> PRAVA ISTINA! Od čega je točno umrila najmlađa žrtva korone
>>> ZAR NAM TO ZAPRAVO SPREMAJU? Poznati hrvatski epidemiolog – ‘Ovo je jedini način da imamo korona- free sezonu’
>>> VODEĆI HRVATSKI SUDAC JASAN : Uzvikivanje “Za dom spremni” ne može biti kazneno djelo
Komentari

Najnovije