Ponedjeljak, 21 rujna, 2020

ETIČKO POVJERENSTVO NAREDILO PETRINI DA UKLONI UVREDLJIVE MATERIJALE, ON ODBIJA

Etičko povjerenstvo u izborima zastupnika u Hrvatski sabor osudilo je postupke Nezavisne liste Stipe Petrine zbog kršenja kodeksa te naložilo uklanjanje spornog sadržaja u kojemu su zapaljena obilježja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Odluka je, pojašnjava se, donesena u povodu prigovora HDZ-a zbog kršenja lzbornog etičkog kodeksa protiv Nezavisne liste Stipe Petrine, koja je objavom na portalu www.057info.hr na svojim promidžbenim oglasima paleći obilježja i etički kodeks HDZ-a povrijedila točke kodeksa.

Naloženo je da se nakon uvida u objavu, bez odlaganja uklone sadržaji s web portala i da se javno ispričaju zbog počinjene povrede lzbornog etičkog kodeksa.

Povjerenstvo je 29. lipnja zaprimilo prigovor zbog kršenja načela lzbornog etičkog kodeksa čiji je poidnositelj zamjenik glavnog tajnika HDZ-a koji iznosi da su kandidati na web portalu www.057info.hr, Marko Pupić-Bakrać i Ante Rubeša iz “Akcije mladih” spalili obilježja HDZ-a i time uvrijedili i 200 000 članova te stranke.

“Porukama oglasa prijete, potiču na mržnju, nesnošljivost pa i nasilje prema članovima i simpatezerima stranke. Smatra da su se objavom vlasnici portala i odgovorne osobe direktno uključile u širenje mržnje i nesnošljivosti”, upozorio je tajnik HDZ-a.

Akcija mladih: “Nećemo skinuti materijale”

Akcije mladih reagirala je na dopis koji su zaprimili od Etičkog povjerenstva u izborima zastupnika u Hrvatski sabor kojim se traži da Akcija mladih i njezini članovi i kandidati u IX. izbornoj jedinici Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač uklone promidžbene materijale na kojima pale zastavu i “Etički kodeks” HDZa te se ispričaju HDZ-u i njegovim članovima.

“Akcija mladih neće se ispričati kriminalnoj organizaciji pod nazivom HDZ niti će ukloniti svoje predizborne plakate na kojima članovi Akcije mladih i kandidati u IX. izbornoj jedinici Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač pale zastavu HDZa i “Etički kodeks” te stranke.

Kriminalna organizacija HDZ nije se ispričala hrvatskim građanima za pljačku, korupciju, kriminal, nepotizam i klijentelizam koji provode nad svojom zemljom i svojim građanima zadnjih 30 godina i ne pada nam napamet ispričati se.

Dapače ovim putem pozivamo građane da nastave putem kojim smo krenuli i simboličnim činom pokažu kriminalnoj organizaciji što misle o njoj i pljački koju provode!

Gospodo iz kriminalne organizacije vratite pare koje ste ovom narodu opljačkali!Gospodo iz Etičkog povjerenstva predlažemo Vam da umjesto prijetnji onima koji se bore protiv kriminala i pljačke ove zemlje pročitate Etički kodeks HDZ-a i prijavite svih 200.000 članova te kriminalne organizacije”, priopćili su iz izbornog stožera AM.

Komentari

Komentari