Nedjelja, 27 rujna, 2020

ESTRADA SE OPRAŠTA OD DUJMIĆA: “Ostaju sjećanja na jednog genijalca”

Od posljedica prometne nesreće, danas je u 66.godini života preminuo Rajko Dujmić.

Estrada se u suzama oprašta od velikog glazbenika, čije su pjesme ostavile trag na svima nama. Vijest o njegovoj smrti pogodila je brojne njegove kolege.

“Bio je predivna duša, veliki autor i veliki umjetnik, ali talent je istodobno i blagoslov i prokletstvo, i Rajko se teško nosio s tim, sa svojim demonima. Kao čovjek je bio divan, što je ponekad prava rijetkost za umjetnika, zbog toga je više pati”, rekla je Alka Vuica u izjavi za portal Dnevno.

Shrvani su i njegovi kolege iz grupe Novi fosili, s kojima je godinama radio.

“Što ću vam reći? Jako mi je teško, tim više jer sam njegov vjenčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrt stoljeća”, rekao je Marinko Colnago za 24sata.

“Kad 25 godina živiš i odrastaš i glazbeno i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku raditi tako dugo s čovjekom koji je imao izvanserijski autorski talent. Neizmjerno mi je bilo teško gledati Rajka koji je posljednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lijepa sjećanja na velikog skladatelja i glazbenika”, kazao je shrvani Vladimir Kočić Zec.

Za kolegom iskreno žali i Sanja Doležal.

“Čula sam vijest i najiskrenije žalim za Rajkom. Ostaju sjećanja na jednog genijalca, velikog glazbenika i skladatelja kakvih teško da više ima. Ako postoji utjeha u ovom trenutku, onda je to spoznaja da će deseci njegovih pjesama živjeti zauvijek. Nadživjet će i sve nas. Iskrena sućut obitelji, mogu samo zamisliti kroz što sad prolaze, jer smo kroz to prošli moja djeca i ja kad mi je umro muž”, rekla je Sanja Doležal za 24sata.

Od Dujmića se na društvenim mrežama oprostio i legendarni bend Parni Valjak.

“Napustio nas je prijatelj i kolega. Počivao u miru. Zbogom, Lima.”, napisali su.

Komentari

Komentari