Turska je zemlja svih ljudi koji u njoj žive, ali i sve naše braće koja žive izvan granica Turske, poručio je danas predsjednik zemlje Recep Tayyip Erdogan.

“Nikada nismo i nećemo dozvoliti podjele među ljudima. Turska je zemlja svih njenih građana. Turska je otvorila vrata svojoj braći koja žive izvan njenih građana. U Turskoj smo ugostili našu braću Kurde iz Kobanija”, rekao je Erdogan, a javila Anadolija.

Erdogan je poručio i da nitko ne treba očekivati da Turska sjedi skrštenih ruku dok se kriza iz Sirije pokušava preliti na njen teritorij.

“Alija me je zadužio da brinem o Bosni, Turska brine o napretku čitave regije”, poručio je predsjednik Turske.

Ovakav otvoreni čin miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine sasvim je normalno dočekan u političkim i medijskim krugovima u Sarajevu, a ovakva politika ima svoj kontinuitet i jasnu strategiju djelovanja što se javno ogleda podrškom za unitarizaciju Bosne i Hercegovine te miješanjem u izborni proces.

S druge strane, iz istog tog Sarajeva dolazile su otrovne strelice prema službenom Zagrebu kada se u Hrvatskom saboru usvojila Deklaracija o položaju Hrvata u BiH čime RH izvršava svoje ustavne obveze koje joj propisuju brigu za Hrvate koji žive izvan RH, pa tako i u BiH./HMS/

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!