Srijeda, 22 siječnja, 2020

Engleski Telegraph van svake pameti: Optužili FIFA-u za ‘toleriranje fašizma’ Hrvatskoj na Svjetskom prvenstvu

U Velikoj Britaniji, posebno u Engleskoj, više ne znaju s koje bi strane napali Hrvatsku pa su počeli izmišljati fašizam.

Iako je dosad na Svjetskom prvenstvu sve proteklo bez incidenata, engleski Telegraph navodi kako je Hrvatska poznata po “ratobornim navijačima koji joj već godinama nanose sramotu na velikim natjecanjima”, te ističu da se ” isti trend nastavio i u Rusiji, ovaj put prešutnim odobravanjem FIFA-e”.

Tvrde da posjeduju ekskluzivne informacije i, te da je FIFA progledala HNS-u kroz prste zbog “fašističkog transparenta” na utakmici s Nigerijom.

“FIFA je u tajnosti opomenula HNS i nikoga nije izvijestila”, piše Telegraph.

Ističu “nacionalističke i fašističke transparente” dijela hrvatskih navijača na Euru u Austriji te Poljskoj i Ukrajini. Spominju čak i Josipa Šimunića koji je na Maksimiru poveo skandiranje “Za dom spremni”.

Za kraj spominju i incident kada su zaštitari upali među hrvatske navijače iz Livna tijekom utakmice s Islandom u Rostovu na Donu, gdje im je oduzeta zastava Herceg-Bosne.

Ali, iako Telegraph tvrdi da ima ekskluzivne informacije, podsjetimo na incidente koji su se doista dogodili na tribinama ruskih stadiona.

“Ratko Mladić na majicama srpskih navijača može, a Tin Ujević, veliki hrvatski pjesnik, na našim transparentima ne može? Rusi vjerojatno ne znaju tko je Mladić, a tko Ujević”, ogorčen je jedan navijač hrvatske nogometne reprezentacije u razgovoru za Sportske novosti koji je upozorio na problem raznih lažnih informiranja, prenosi narod

“Nisam došao na Svjetsko prvenstvo da bih više od 30 minuta utakmice s Islandom proveo u raspravi s ruskom policijom oko našeg nimalo spornog transparenta. Kad smo Rusima uz pomoć prevoditelja uspjeli objasniti da je Tin Ujević hrvatski pjesnik i da je napisao pjesmu “Rusija Rusiji”, sami su se naglas zapitali “što im to radimo?” Nakon toga su nam objasnili da su dobili popis spornih transparenata. Bilo je očito da im je to na loš način servirao netko iz Hrvatske”, poručuje isti navijač.

Komentari

Komentari