Utorak, 4 kolovoza, 2020

“Engleski fair play? Ma nemojte, City je dao gol dok su dva Dinamovca ležala na travi a do tad im je posjed bio jalov…”

Modri su se oprostili od Europe, Atalanta je u Harkivu pobijedila Šahtar i ovosezonska europska priča Bjeličine momčadi je završena. Šteta, ali Modri mogu biti na koncu ponosni još jednom euro sezonom, pišu Sportske novosti.

Plasirali su se u Ligu prvaka, do zadnjeg kola bili su u igri za prolaz u europsko proljeće. Nisu uspjeli kao prošle, ova generacija nije uspjela zatvoriti krug uspjeha, ali Modri su zaslužili pljesak. Dobili su ga na kraju maksimirske priče.

Ne samo pljesak nego i ovacije cijelog stadiona. Bilo je to još jedno veliko priznanje ovoj generaciji, pokazatelj da su navijači bili zadovoljni s europskim prezentacijama. Malo će nam nedostajati novo europsko prolkjeće, ali sigurni smo da se više nikad neće čekati pola stoljeća.

Dinamo je igrao jako dobru utakmicu u prvom poluvremenu, opet je pokazao da se može nositi s moćnim europskim kubovima. Rani fenomenalni pogodak Olma zaludio je tribine, a Bjeličinoj momčadi omogućio strpljivu igru, čvrstu u veznom redu i obrani, te čekanje povoljnih prilika za kontranapade. U takvoj igri stvorene su dvije situacije u kojima se moglo povećati vodstvo, te Guardiolinu momčad dovesti u tešku nepriliku.

Nije se uspjelo, ali Cityjev posjed lopte bio je totalno jalov, vrtili su se Guardiolini momci kao mačke oko vruće kaše, bez ikakve konkretizacije svojih akcija. Do jedne koja im neće služiti na čast.

Engleski fair play? Ma dajte… City je poravnao dok su dvojica igrača Dinama, Stojanović i Dilaver ležali na zemlji. Dobro, možete kazati, zašto bi izbacivali loptu kad su bili u napadu, a gubili su.

Definitivno, bio je to skroz nesportski potez, nedostojan kluba kakav je ovaj s Etihada. Do tog trenutka City nije stvorio niti jednu konkretnu priliku. Trebala su dva igrača manje kod Modrih da zabiju, ali, eto, vjerojatno ih zbog toga neće biti nimalo sram. Na Otoku se, čini se, crvene samo kad se naliju u nekom pubu. Držimo da je taj trenutak usmjerio utakmicu, pišu Sportske novosti.

Komentari

Komentari