Četvrtak, 4 lipnja, 2020

E TAKO SE BRANI DRŽAVA OD VELIKOSRPSTVA: Crnogorski premijer poslao ‘posljednje upozorenje’ mitropolitu

Crnogorski premijer Duško Marković poslao je u ponedjeljak, kako je rekao „posljednje upozorenje“ mitropolitu Srpske Pravoslevne Crkve u Crnoj Gori Amfilohiju, da ne potiče nerede zbog usvajanja zakona o slobodi vjeroispovijesti

Širom Crne Gore od petka, kada je usvojen zakon kojemu se protive prosrpske političke stranke i Srpska Pravoslavna Crkva, održavaju se molitve nakon kojih se organiziraju prosvjedne šetnje građana koje nerijetko rezultiraju incidentima.

“Pozivam svećenstvo Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori da se vrati u crkve i hramove, da pozovu vjernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na ovaj zakon”, kazao je istaknuvši da se u crkvama planiraju neredi, napadi na policijske službenike, građane i imovinu.

“Poziv za dijalog je otvoren, a mitropolitu savjetujem da ne potiče nezadovoljstvo i nerede. Ovo je posljednja opomena u tom smislu”, poručio je premijer.

Marković je istaknuo da u Crnoj Gori neće biti sukoba, ali i da država neće dozvoliti izazivanje nereda i napade na državne službenike i policiju.

“Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovdje nije nikome tijesno – ni Srbima, ni Crnogorcima, ni Albancima, ni muslimanima – Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve. Ali u Crnoj Gori će se poštovati crnogorski zakoni, a ne nečija drugi. Ne brinite za svoju sigurnost. Država je tu da štiti vašu sigurnost i sigurnost vaših porodica”, rekao je Marković.

Prije toga je čelnik crnogorske Uprave policije Veselin Veljović rekao da su “očigledni pokušaji sa strane da se radikalizira sigurnosna situacija u Crnoj Gori”. Upozorio je da će na svaki oblik nasilja biti učinkovito odgovoreno.

Usvajanjem Zakona o vjerskim zajednicama, koji je pripremljen u suradnji s Venecijanskom komisijom, Crna Gora je izmijenila zakon od prije pola stoljeća i poništila dekret tadašnjeg regenta Aleksandra Karađorđevića iz 1920. kojim je “ukinuta autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva”. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Bila je hrvatski seks simbol, a sad je potpuno predana vjeri: “Danas mi je Bog na prvom mjestu”
>>> LAŽNI VOJNI INVALID Bivši HDZ-ov gradonačelnik krivotvorio liječničke nalaze pa poticajima izgradio vilu
>>> (VIDEO) DUGO OČEKIVANO OBRAĆANJE: Miroslav Škoro otkrio za koga će glasati u drugom krugu
>>> Navijači Juventusa bijesni na trenera Sarrija: Prodao je Mandžukića i dovodi napadača koji mu nije ni do koljena
>>> SAMO SU DVA RAZLOGA MOGUĆA! PSIHIJATAR OTKRIVA: Zašto je Kolinda birače pozvala da glasaju za Milanovića?
Komentari

Komentari