DŽAFEROVIĆ PRIJETI ZAGREBU “POSLJEDICAMA” zbog Dodikovog posjeta!

Podijeli

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović oštro je reagirao na najavu odlaska njegovog kolege Milorada Dodika u posjetu službenom Zagrebu.

Naime, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravit će danas u službenom posjetu Hrvatskoj gdje će se, kako smo izvijestili, sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

“Posjet Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema nikakve veze s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu BiH znači bilo što”, izjavio je Džaferović.

On je rekao kako je odluka Milanovića i Plenkovića da Dodikov posjet prihvate kao službeni njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti.

“Izbor službenog Zagreba je da ignorira institucije BiH, njihov izbor su i posljedice koje će iz toga proizaći. Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio službeni Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine”, rekao je Džaferović.

Podsjetimo, sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17:30, najavljeno je ranije iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Prethodno, član Predsjedništva sastat će se sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Komentari

Najnovije