Subota, 11 srpnja, 2020

DUSPARA: Otkriti ćemo tko je počinitelj ovog terorističkog napada

Voda na vodocrpilištu Slavonski Brod onečišćena je i nije za piće, pokazala je analiza četiriju uzoraka vode izuzetih iz dva bunara, vodospreme i jednog ugostiteljskog objekta, izvijestio je u petak navečer Stožer civilne zaštite Grada Slavonskog Broda.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara onečišćenje vodocrpilišta povezuje s ekološkim incidentom koji se dogodio u srijedu oko 13,00 sati zapadno uz vodozaštitnu zonu, kada je tijekom tlačne probe produktovoda za naftu i naftne derivate došlo do istjecanja naftnih derivata u okoliš.

Duspara kaže da nije istina da vodu nema 160.000  ljudi. Kaže da je bez pitke vode 60.000 stanovnika Slavonskog Broda i još 30.000 građana iz susjednih općina, ukupno 90.000 ljudi.

Upozorava da voda nije za piće i ni za kuhanje.

“U tijekom noći digli smo robne rezerve, došlo je sedam cisteri u grad, a očekujemo i manje kanistre da građani mogu dobiti vodu. Još oko 200 tisuća litara flaširane vode bi trebalo stići iz robrih rezervi”, kaže gradonačelnik.

“Molimo građane da ne šire paniku, osigurat ćemo dovoljno vode,” kazao je Duspara i uputio vladajućima poziv da ih spoje na vodovod Sikirevci.

“Ovo je ravno činu terorističkog napada. Ovo nije mala stvar, ovo se nije moralo dogoditi da su se poduzele prave mjere”, kaže Duspara.

Potvrdio je da je na teren izašla i policija te da je protiv nepoznate osobe podignuta kaznena prijava.

“Otkrit ćemo počinitelja”

Duspara je komentirao i zadnje informacije po kojima se neki građani već žale da imaju zdravstvenih problema zbog zagađene vode.

“Normalo da osjetljivi mogu to povezati s ovim, ali postoje institucije koje to mogu utvrditi. Ovo je opasnije kod inhalacija, s obzirom na velike količine dizela i benzina. Građani koji misle da su otrovani moraju se javiti na Hitni prijem bolnice, kaže Duspara.

“Mi ćemo otkriti tko je počinitelj ovog terorističkog napada”, kaže Duspara. Hina

>>> KRENULA PODJELA VODE U BRODU: Objavljene lokacije cisterni s vodom

Komentari

Komentari