Foto: Fah, Sisačka biskupija

Dunja Mazzocco Drvar: ‘Danas ili sutra pojavit će se zastrašujuće najave snijega za Sve svete’

Podijeli

Kako sada stvari stoje, izgleda da će nam bablje ljeto, koje je odavno trebalo završiti, potrajati i do kraja listopada, a na toplinu upozorava jedna od naših najpoznatijih televizijskih meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar

‘Danas ili sutra pojavit će se zastrašujuće najave snijega za Sisvete. Čak i da se fakat dogodi, trust me, toplina je i dalje puno strašnija’, napisala je tijekom današnjeg dana Dunja Mazzocco Drvar na Twitteru.

Danas će povremeno biti umjerene naoblake, a jutros je bilo mjestimice i magle. Vjetar je većinom slab, prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti od 22 do 27 celzijevaca.

Posljednjih dana, točnije od 12. listopada, otkada je u većini Hrvatske počelo ovo iznadprosječno toplo razdoblje, srednja najviša temperatura zraka u mnogim krajevima Hrvatske visoka je kao rijetko kada u ovom dijelu listopada, navodi HRT.

Na postaji DHMZ-a u zagrebačkom Maksimiru, primjerice, gdje se mjeri od 1949. godine, viša je bila samo 2014., a na splitskom Marjanu još i 2018. godine, pri čemu razdoblje iznadprosječno visoke najviše dnevne temperature zraka traje 11 dana, od 10. listopada. I u novom tjednu, od 21. do 27. listopada, srednja najviša temperatura zraka bit će kao malo kada. Ponegdje vjerojatno i rekordno visoka, uz poneki novi rekord i na pojedini dan, posebice do četvrtka.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> DIVLJACI: UEFA napokon kaznila Srbiju
>>> (VIDEO) Ovako bi Titanic završio da se redatelj nije predomislio i izbacio ovu scenu
>>> RODITELJI, OPREZ: 7 razloga zašto fotke vaše djece ne trebate stavljati online
>>> Susjedi prijavili da starica i starac neprestano plaču, a onda je došla policija…
Komentari

Najnovije