Četvrtak, 2 travnja, 2020

ĐUKANOVIĆ POBJEGAO IZ CRNE GORE!? Sutra bi masovni prosrpski prosvjed mogao eskalirati

Crnoj Gori se, za subotu 29.veljače, najavljuju najveći anticrnogorski i prosrpsko-proruski prosvjedi u obliku pravoslavnih litija protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je donesen u prosincu 2019. godine, a tamošnja ga srpska manjina uz Srbiju smatraju protusrpskim.

Najavljuje se dolazak, kako piše Jutarnji list, oko 200.000 prosvjednika, te provučićevski i anticrnogorski mediji objavljuju da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović već pobjegao iz države. Na prosvjede će organizirano doći i autobusi iz Srbije, iz srpskog entiteta u BiH, Republike Srpske, te ostalih dijelova Crne Gore.

Liturgiju se predvoditi kijevski mitropolit proruske ukrajinske pravoslavne Crkve Onufrije

Zanimljivo je i to što će liturgiju, u tamošnjem najvećem pravoslavnom hramu, Hramu Hristova vaskrsenja, predvoditi kijevski mitropolit proruske ukrajinske pravoslavne Crkve Onufrije. To ovim prosvjedima i cijeloj situaciji u Crnoj Gori daje dodatni širi politički kontekst. Rusija je, naime, stala uz Srbiju, a Ruska pravoslavna crkva podržala je negodovanje SPC-a u povodu crnogorskog Zakona. Dolazak proruskog mitropolita iz Ukrajine u Crnu Goru u jeku prosvjeda dodatna je poruka Podgorici, ne samo iz Srbije nego i iz Moskve.

Ukrajinski veleposlanik u Podgorici rekao je da mitropolit Onufrije ne predstavlja niti je opunomoćenik Crkve ni države Ukrajine iako se tako predstavlja, a ukrajinsko veleposlanstvo u Crnoj Gori smatra potpuno neprikladnim da crkveni dostojanstvenik RPC-a komentira unutarnju politiku i stanje u Crnoj Gori u ime Ukrajine.

U Crnoj Gori je objavljen proglas kako su izdržali znatno jače nasrtaje od aktualne popovske histerije te da će izdržati i sadašnji velikosrpski napad.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ČUDO U MEĐUGORJU: ‘Žena je pala i polomila se, a iz mojih usta je izašlo….’
>>> ZASTUPNIK SDPa ZRAŽEN KORONA VIRUSOM? Unatoč riziku ipak došao u sabor
>>> ‘Kakve maske? Žene, reći ću vam što štiti od koronavirusa…’ Doktor iz Srbije šokirao svijet
>>> ZARAŽENI HRVATI UPOZORAVAJU: Ovo su simptomi, ‘ni na kraj pameti mi nije bilo da imam koronavirus!
Komentari

Komentari