Četvrtak, 28 svibnja, 2020

DUGO OČEKIVANE PROMJENE: Boban najavio tri nova pravila u nogometu

Nije još poznato kada će se početi primjenjivati

Glavni savjetnik predsjednika FIFA-e, Zvonimir Boban, najavio je tri nova pravila u nogometu. Prvo je da vratar više neće morati odigrati loptu van kaznenog prostora kada je izvodi s peterca. Sada ako protivnik pritišće, a igrač koji je pod pritiskom uđe u šesnaesterac i uzme loptu, vratarevo izvođenje gol-auta se ponavlja. Po novome vratar će moći odigrati svojem suigraču unutar 16 metara, a protivnik će morati čekati izvan tog prostora. Ekipa koja napada moći će vršiti pritisak samo kad igrač primi loptu od vratara.

Drugo pravilo odnosi se na igrače koji izlaze iz igre, oni često teren napuštaju presporo i izmišljaju probleme kako bi sačuvali vrijeme i prekinuli ritam utakmice. Sporo hodaju od centra do mjesta za izmjenu. Po novome će teren moći napustiti na bilo kojem dijelu, a sudac će ih poslati do najbliže linije.

Treće pravilo odnosi se na sankcije za trenere i službene osobe. Uvodi se žuti karton za trenere i druge službene osobe na klupi. Treneri su, u slučaju prigovora ili neprimjerenog ponašanja, bili isključeni i poslani na tribine. Žuti karton će mu dati do znanja da se smiri kako ne bi morao na tribinu, prenosi dalmacijanews

Pravila su u testnoj fazi i nije još poznato kada će se provesti na utakmicama.

Komentari

Komentari