Subota, 14 prosinca, 2019

DUGE CIJEVI Policija još uvijek traga za Edinom Gačićem, bivšim pripadnikom odreda El Mudžahid

”Policija intenzivno traga za ubojicom”, rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić poručivši kako je dovoljan broj ljudi na terenu.

Marić je potvrdio da su na području HNŽ-a pojačane mjere sigurnosti, a policajci naoružani dugim cijevima raspoređeni su iznad naselja Podorašac te u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad.

Edin Gačić je, podsjećamo, u ponedjeljak oko 7:30 sati prodavaonici u mjestu Podorašac vatrenim i hladnim oružjem ubio Sultanićanakon čega je pobjegao. Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda El Mudžahid.

On je nekoliko mjeseci nakon završetka rata ubio svojeg suborca Ismeta Gunića zbog čega je osuđen na osam godina zatvora. Kada je odslužio više od dvije trećine kazne, stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na vikend, Gačić je 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubojstva suborca i ubojstva majke.

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica./HMS/

Komentari

Komentari