Srijeda, 3 lipnja, 2020

Državljani Srbije uhićeni prilikom prijevoza ilegalnih migranata

Policija je u Otočcu dovršila kriminalističku istragu nad dvojicom državljana Srbije osumnjičenih za  protuzakonito ulaženje u Republiku Hrvatsku i prijevoz skupine ilegalnih migranata iz Pakistana, te su uz kaznenu prijavu predani  pritvorskom nadzorniku, doznaje se u srijedu iz ličko-senjske policije.

Dvojica državljana Srbije, 59 i 31-godišnjak, kazneno su prijavljeni za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Iz Policijske uprave ličko-senjske navode da je 59-godišnjak u ponedjeljak zatečen kako u kombi vozilu srbijanskih registracija prevozi 16 državljana Pakistana, koji su nezakonito prešli državnu granicu. Istragom je utvrđeno da mu je pomagao 31-godišnjak, koji se, sa ciljem uočavanja policijskih ophodnji, vozio ispred kombija u osobnom automobilu također srbijanskih registracija.

Oni su uhićeni, i predani pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Hina

Komentari

Komentari