Petak, 10 srpnja, 2020

DRASTIČNA PROMJENA: Još ništa od proljeća. Vakula najavio snijeg čak i u Dalmaciji, evo kada

Već početkom sljedećeg tjedna stiže znatnija promjena

Promjenljivo oblačno i malo manje toplo, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu. Osobito u prvom dijelu dana još će ponegdje pasti još malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, posebice u Dalmaciji, dok će popodne biti sunčanije te uglavnom suho.

Vjetar većinom slab, popodne do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. U početku na krajnjem jugu puhat će umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 14 i 18 stupnjeva Celzija.

Vikend još uvijek proljetni

Meteorolog Zoran Vakula također navodi kako vrijeme ovog vikenda neće doživjeti bitnije promjene pa će se diljem zemlje nastaviti iznadprosječno toplo razdoblje, kao rijetko koje na početku ožujka. “Mjestimice čak i kao ni jedno dosad”, kaže Vakula.

No, već početkom sljedećeg tjedna stiže znatnija promjena. Kiša će biti češća i oblinija, a vjetar će biti umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati jača, na udare, a negdje i olujna bura te tramontana. Temperatura će pasti na vrijednosti prosječene za sredinu ožujka, ponegdje i niže.

Stiže snijeg

Vakula za sljedeći tjedan najavljuje i snijeg. “Tijekom ponedjeljka snijeg je u gorju gotovo siguran, posebice Gorskoga kotara i Like, kasnije i Dalmacije, a ponegdje će vjerojatno padati i u nižim predjelima. Moguć je i tijekom još hladnije sredine sljedećega tjedna, a prema njegovom kraju ponovno toplije, mjestimice možda čak i kao ovoga vikenda”, kaže meteorolog HRT-a.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> OTKRIVEN PLAN KRVOLOČNE SPLITSKE BANDE: ‘Tvoja obitelj je Cosa nostra, riješit će oni s pandurima sve’
>>> NEŠTO JE ČUDNO U POLICIJSKOM PRIOPĆENJU O NESREĆI: Susjedi su rekli jednu ključnu stvar, ovo baca novo svjetlo na cijelu priču
>>> HIGH-TECH LASERI OTKRILI SKRIVENU VOJNU STRUKTURU ZAKOPANU POD ZLOGLASNIM ALCATRAZOM: ‘Ovo je pravo čudo’
>>> Maršal Jugoslavije naredio pokolj u Bleiburgu!
Komentari

Komentari