Srijeda, 15 srpnja, 2020

Dr. sc. Igor Peternel: ‘Dubravka Šuica – to je danas HDZ- lijevo liberalna opcija po ukusu Vesne Pusić’

“Vesna Pusic oduševljena je (N1 intervju) stavovima Dubravke Suice o pitanjima pobačaja, Istanbulske konvencije, liberalne moderne definicije obitelji, migrantske i manjinske politike .
Kaže da je Suica bila iznenađujuće izvrsna!

To je danas HDZ- lijevo liberalna opcija po ukusu Vesne Pusic!”, objavio je na svom Facebooku dr. sc. Igor Peternel komentirajući gostovanje Vesne Pusić na N1 televiziji u kojem je hvalila izlaganje Dubravke Šuice u Europskom parlamentu.

“Kada je bila u Europskom parlamentu, držala se striktno stranačkih uputa, tako je glasala, i tako se ponašala. Kada bi ono kako je ona jučer govorila bio hrvatski HDZ, mi bismo bili sasvim druga zemlja. Njezina stranačka disciplinarnost omogućila je da postane zastupnica, ali sada kada je već na tom putu, stavovi koje zagovara mnogo su umjereniji, liberalniji. Ona je govorila za proširenu definiciju obitelji, da dolazi iz zemlje u kojoj je pobačaj legalan. Ono kako je govorila je pristojna, centristička i u velikoj mjeri liberalna pozicija. To je u direktnom sukobu s njenim prijašnjem glasanjem i izjašnjavanjem u EP. To je bila najveća primjedba na jučerašnjem saslušanju. Ona je na to reagirala tako da je rekla da su njeni osobni stavovi mnogo širi i liberalniji, i mislim da joj je to pomoglo. To svakako nije HDZ Hrvatske”, kazala je Pusić između ostaloga.

Podsjetimo, na pitanje o prihvaćanju novih definicija obitelji i zašto je bila protiv prava LGBT osoba Šuica je otkrila: “Mislim da se definicija obitelj treba ili može ili mora definirati na puno širi način. Ne vidim je samo na tradicionalan način, to nije jedini model obitelj. Nemam ništa protiv da se obitelj definira na puno progresivniji ili liberalniji način. To mi ne predstavlja problem”, otkrila je Šuica, koja je 29 godina članica Hrvatske demokratske zajednice, stranke takozvanog desnog centra.

Na pitanje hoće li tolerirati da pobačaj bude zabranjen u nekim zemljama Šuica je poručila: “Pobačaj je, kao što rekoh, u nadležnosti država članica. U mojoj zemlji je legalan, a u nekim drugim zemljama nije. Ono što ću raditi bit će u duhu Komisije, u tom smjeru ću djelovati”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> POČELA JE: Vojne snage Europske unije stigle u BiH
>>> Kamere u bolnici snimile trenutak kada ‘duša’ napušta tijelo?
>>> POKOLJ U JOŠEVICI: ‘Pobili su mi unuke a meni ispalili metak u usta…. Ipak, preživjela sam’
>>> Samo jako inteligentni ljudi vide ženu na slici za 7 sekundi
Komentari

Komentari