Petak, 7 kolovoza, 2020

Dr. sc. Hasanbegović: ‘Nakon bitke na Sutjesci dobit ćemo i Sutjeska-koaliciju jer su se djeca vratila materi!’

„U povijesti će ostati zabilježeno da su na zajedničkom duhovnom ishodištu, partizanskoj Sutjesci, Plenkovićev izaslanik te Arsen Bauk i Ranko Ostojić u lipnju 2019. postavili temelje buduće protulustracijske velike koalicije HDZ-SDP, pa ćemo nakon bitke na Sutjesci, Kukuriku i Amsterdamske dobiti i Sutjeska-koaliciju.

Djeca su se vratila zakonitoj materi.“ – rekao je Zlatko Hasanbegović za Hrvatski tjednik komentirajući činjenicu da je predsjednik Vlade Andrej Plenković poslao izaslanika na obilježavanje obljetnice Bitke na Stjesci te poslao vijenac na kojemu je pisalo: „Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske“.

Izjavu dr. sc. Zlatka Hasanbegovića prenosimo u cijelosti.

„Plenkovićevo polaganje vijenaca na Tjentištu možemo gledati na simboličko-legitimacijskoj razini odavanja osobne počasti jugoslavenskoj komunističkoj duhovnoj-ideološkoj baštini iz koje je potekao i koja predstavlja temelj njegove primarne socijalizacije bez obzira na kasniju briselsku pozlatu.

Ipak, ključna je političko-stranačka perspektiva. U povijesti će ostati zabilježeno da su na zajedničkom duhovnom ishodištu, partizanskoj Sutjesci, Plenkovićev izaslanik te Arsen Bauk i Ranko Ostojić u lipnju 2019. postavili temelje buduće protulustracijske velike koalicije HDZ-SDP, pa ćemo nakon bitke na Sutjesci, Kukuriku i Amsterdamske dobiti i Sutjeska-koaliciju.

Djeca su se vratila zakonitoj materi.“

Podsjetimo, nakon negodovanja javnosti zbog tog čina, HDZ-ov Branko Bačić u svojoj je izjavi opravdavao premijera rekavši:

“Kao što odlazak u Bleiburg ne predstavlja veličanje NDH, nego se odaje pijetet brojnim hrvatskim domoljubima koji su bez suda i presude smaknuti u Bleiburgu i na križnim putovima diljem bivše države, tako ni odlazak izaslanika premijera na Sutjesku apsolutno nije veličanje boljševičke i komunističke Jugoslavije. Na Sutjesci je poginulo više od 3000 Hrvata, mojih Dalmatinaca, i svih drugih koji su krenuli u borbu protiv fašizma i za slobodu svoje domovine”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Thompson komentirao koga će podržati od predsjedničkih kandidata
>>> Stevo Culej podnio kaznenu prijavu protiv Pupovca za ubojstvo dr. Šretera: ‘Imamo nove, dosad neviđene dokaze’
>>> Pogledajte Culejov ‘govor za pamćenje’
>>> Ako ste vlasnici kuće, možete za obnovljive izvore energije dobiti 75.000 kuna: Pročitajte uvjete
Komentari

Komentari