DOŽIVIO JE TRAGEDIJU: Tko je muškarac koji je prijetio Plenkoviću, susjedi tvrde da je bezopasan

Podijeli

Đuro je uhićen u petak navečer zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću, koje je ponovio i u kameru jedne televizijske ekipe, a pretragom njegove obiteljske kuće i drugih objekata u Selištu, pokraj Kutine, nađeno je više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.

Za Đuru njegovi poznanici kazuju kako je on bezopasan, iako su im svima poznati, kako piše Večernji list  ‘njegovi tvrdi desničarski stavovi’.

Ističu i njegovu osobnu tragediju kada je 2008. izgubio sina jedinca u prometnoj nesreći. A što mu je došlo da ozbiljne prijetnje kaže čak i u TV kameru, nije im jasno.

Čehulić je sudjelovao u Domovinskom ratu, bio je pripadnik protuzračne obrane Kutine, a danas je strastveni motorist i aktivan u kutinskom Moto klubu Vilenjaci.

Uz to jedan je od najbližih prijatelja kutinskog dogradonačelnika Damira Markuša, s kojim dijeli i iste političke stavove. S njim je bio i u HSP-u, a nije poznato je li se Markušu pridružio i u Domovinskom pokretu.

Prema Čehulićevom Facebook profilu bio je iznimno blizak sa skupinom mladih iz kutinske okolice s kojima je posjećivao Čavoglave, Vukovar te Thompsonove koncerte. Fotografija sa Thompsonom je i naslovna mu fotografija na Facebooku, a na drugim fotografijama s njegovih koncerata snimio se sa skupinom mladih od kojih jedan ima podignutu ruku u znak nacističkog pozdrava.

Također je sa istom skupinom prije koncerta Thompsona u zagrebačkoj Areni posjetio bio šator kojeg su branitelji podigli u Savskoj ulici za vrijeme SDP-ove Vlade, ističe Večernji list.  Nije poznato je li u toj skupini mladih bio i Danijel Bezuk.

Na drugim je fotografijama s Damirom Markušom uz zastavu HOS-a te pored spomen ploče HOS-ovim poginulim braniteljima, a koja je iz Jasenovca skinuta i prebačena u Spomen područje Trokut pokraj Novske.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Porezna uprava kreće s drakonskim kaznama za sve one koji ne mogu dokazati porijeklo imovine
>>> Jezivo otkriće na Markovom trgu: Pogledajte što je policija našla nakon napada…
>>> NOVO UHIĆENJE ZBOG FACEBOOK PODRŠKE BEZUKU: Napisao, ”trebao si to prepustiti meni i svom ocu”
>>> Stručnjak otkrio Danijelov (22) motiv za napad? ‘Ovo je zastrašujuće i opasno…’
Komentari

Najnovije