Četvrtak, 20 veljače, 2020

Domišljati ronioci Dan državnosti obilježili razvijanjem hrvatske zastave na dnu mora: Pothvat konkurira i za Guinnessovu knjigu rekorda

Dan državnosti u općini Gradac obilježen je razvijanjem hrvatske zastave od 200 četvornih metara – na morskom dnu. Uspjelo je to, unatoč buri, roniocima iz Gradca i Mostara. Akcija konkurira i za Guinnessovu knjigu rekorda u razvijanju najveće zastave ispod vode pa je cijeli događaj morao biti sniman uz tri svjedoka koja su pratila cijeli postupak.

“Neobaveznim pretraživanjem interneta uočio sam zastvu Saudijske Arabije prije dvije godine razvučenu uz njihovu obalu, i onda mi je došla želja da mi to napravimo u našem plavom Jadranu, veće i bolje” kaže organizator Davorin Kozomara za HRT.

Bura je otežavala porinuće, no 16 ronilaca uspjelo je zastavu spustiti na dno.

Kako bi rekord bio priznat, cijeli događaj treba se snimati u kontinuitetu. Stroga Guinnessova pravila traže i tri svjedoka koji će nadzirati cijeli postupak. Materijal se sad šalje na procjenu, a načelnik općine Gradac Matko Burić vjeruje da će grad uskoro biti vlasnik jednog Guinnessovog rekorda.

Trenutačni rekord drži ekipa engleskih ronilaca koji su 160m2 veliku zastavu Argentine razvukli ispred australske obale.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) POTRESNA SUDBINA VOJNIKA: Preživio rat u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH, ali smrt ga je zatekla kad se najmanje nadao
>>> Promijenili zakon: Zbog ovog će bicikliste oderati po džepu!
>>> EKSPLOZIJA NA ISTOKU BOSNE I HERCEGOVINE: Teže ozlijeđena dva pirotehničara
>>> OPET SE BLAMIRA: Kolinda se nije usudila pozvati Thompsona na proslavu već će njegovu pjesmu otpjevati netko drugi
Komentari

Komentari